Τελευταία Νέα
Διεθνή

Focus: Οι Έλληνες πρέπει να σφίξουν και άλλο το ζωνάρι – Το κοινοβούλιο πέρασε τα σκληρά μέτρα λιτότητας

Focus: Οι Έλληνες πρέπει να σφίξουν και άλλο το ζωνάρι – Το κοινοβούλιο πέρασε τα σκληρά μέτρα λιτότητας
Η υπό απειλή χρεοκοπίας χώρα διατηρεί την πιθανότητα να λάβει επιπλέον κεφάλαια από το πρόγραμμα διάσωσης, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό
Στην έγκριση του νέου πακέτου μέτρων αναφέρεται δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Focus», το οποίο επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι οι Έλληνες καλούνται να σφίξουν και άλλο το ζωνάρι.
Όπως σημειώνεται, το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε ένα ακόμη πακέτο σκληρών μέτρων λιτότητας και προσθέτει ότι πλέον, η υπό απειλή χρεοκοπίας χώρα διατηρεί την πιθανότητα να λάβει επιπλέον κεφάλαια από το πρόγραμμα διάσωσης, συνολικού ύψους 86 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, τονίζει ότι κατά ειρωνικό τρόπο, η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από ένα πρόγραμμα, με βαθιές περικοπές για τον μέσο Έλληνα.
Ήδη από τις 8 Μαΐου, επισημαίνεται, έχουν εγκριθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία περικοπές στις συντάξεις και αυξήσεις φόρων της τάξης των 3,6 δισ. ευρώ, αναφέροντας τις αυξήσεις από το 23% στο 24% του ΦΠΑ σε τρόφιμα και ποτά, αλλά και τις αυξήσεις σε ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, συνδρομητική τηλεόραση, διαδίκτυο, κινητή τηλεφωνία, τσιγάρα και αλκοόλ, αλλά και το επίδομα στέγασης για τα ξενοδοχεία και τα υψηλότερα εισιτήρια για τα μουσεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης