Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ban Ki-Moon για προσφυγικό και Ελλάδα: Όσοι ανέλαβαν μεγάλη ευθύνη, δικαιούνται μεγαλύτερη υποστήριξη

Ban Ki-Moon για προσφυγικό και Ελλάδα: Όσοι ανέλαβαν μεγάλη ευθύνη, δικαιούνται μεγαλύτερη υποστήριξη
Σε εξέλιξη η διήμερη Ανθρωπιστική Σύνοδος του ΟΗΕ, στην οποία συμμετέχει και ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας
Χώρες που έχουν αναλάβει μεγάλη ευθύνη για το προσφυγικό δικαιούνται μεγαλύτερη υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα, τόνισε αναφερόμενος στο προσφυγικό ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Ban Ki-Moon.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολή» αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα και επισήμανε ότι η Τουρκία φιλοξενεί περίπου τρία εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα υπογράμμισε ότι «γειτονικές χώρες που έχουν αναλάβει μεγάλη ευθύνη, δικαιούνται μεγαλύτερη υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα».
Σημειώνεται ότι ξεκίνησε σήμερα το πρωί, 23 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρο Κωνσταντινούπολης, η διήμερη Ανθρωπιστική Σύνοδος του ΟΗΕ, όπου συμμετέχουν ηγέτες από 60 χώρες, μεταξύ των οποίων και ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Η εναρκτήρια τελετή πραγματοποιήθηκε στις 10:15 το πρωί, ενώ θα ακολουθήσουν διάφορες εκδηλώσεις και συζητήσεις.
Σε μία εξ αυτών, η οποία έχει ως θέμα τον «αναγκαστικό εκτοπισμό», θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας.
Στη σύνοδο, εκτός από τον γ.σ. του ΟΗΕ και τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, συμμετέχουν η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ilham Aliyev, ο εμίρης του Κατάρ, Al Thani και πρόεδροι, πρωθυπουργοί και υπουργοί Εξωτερικών από 60 χώρες.
Συμμετοχή υπό μορφήν αξιωματούχων και οργανισμών θα υπάρξει από συνολικά 165 χώρες.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία μετέχουν σε επίπεδο αναπληρωτών υπουργών.
Ο εκπρόσωπος της Συνόδου, Χ. Βερχούσελ, σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι «είμαστε αντιμέτωποι με τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και περιμένουμε από τους συμμετέχοντες στη Σύνοδο, να αναλάβουν δεσμεύσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης