Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Τα ελληνικά ομόλογα αναπτερώνουν τις ελπίδες διάσωσης της Ελλάδας – Σε χαμηλό 7μήνου η απόδοση των 10ετών

FT: Τα ελληνικά ομόλογα αναπτερώνουν τις ελπίδες διάσωσης της Ελλάδας – Σε χαμηλό 7μήνου η απόδοση των 10ετών
Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει κατά 21 μονάδες βάσης (0,21%), στο 7,19%
Αναπτερώνει τις ελπίδες διάσωσης της Ελλάδας και ελάφρυνσης του χρέους της χώρας η κίνηση των ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με άρθρο των «Financial Times», στο οποίο επισημαίνεται ότι οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει σήμερα, Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016, κατά 21 μονάδες βάσης (0,21%), στο 7,19%, στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν επτά μηνών, ήτοι από τα μέσα του Νοεμβρίου του περασμένου έτους.
Τα ελληνικά ομόλογα, σημειώνεται, καταγράφουν ράλι μετά την έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο του τελευταίου πακέτου μέτρων λιτότητας, ύψους 5,4 δισ. ευρώ, προκειμένου η χώρα να μπορέσει να λάβει την επόμενη δόση των κεφαλαίων διάσωσης, ύψους 11 δισ. ευρώ, η οποία μπορεί να εγκριθεί στο Eurogroup της Τρίτης, 24 Μαΐου.
Η Ελλάδα, επισημαίνουν οι «Financial Times», χρειάζεται μια νέα δόση των κεφαλαίων διάσωσης προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία αυτό το καλοκαίρι.
Η χώρα είναι αντιμέτωπη με αποπληρωμή ομολόγων ύψους 3,5 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ, όμως οι αποδόσεις των ομολόγων αποτελούν έναν ακόμη θετικό δείκτη του αισθήματος των επενδυτών έναντι της Ελλάδας.
Πέραν των ομολόγων, όμως, άλμα σημειώνουν και οι μετοχές στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει το πρωί της Δευτέρας, κέρδη 1,1%.
Ένα από τα σημεία εμπλοκής που θα πρέπει να επιλύσουν στο Eurogroup της Τρίτης οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, είναι τα μέτρα για τη μείωση του βάρους του χρέους της Ελλάδας, που διαμορφώνεται στο 180% του ΑΕΠ.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής τολμηρών μέτρων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, όμως συναντά τη σθεναρή αντίσταση από τη Γερμανία.
Το Ταμείο έχει υπολογίσει ότι το χρέος θα μπορούσε να φθάσει στο 300% του ΑΕΠ μέχρι το 2060, αν δεν ληφθούν μέτρα αναδιάρθρωσης.

Το κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης