Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αβραμόπουλος: Η μετεγκατάσταση των προσφύγων από την Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει επειγόντως

Αβραμόπουλος: Η μετεγκατάσταση των προσφύγων από την Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει επειγόντως
Έκκληση του έλληνα Επιτρόπου προς τους υπουργούς Εσωτερικών της Ε.Ε.
Την άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας ζήτησε σήμερα Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 από τους υπουργούς Εσωτερικών της Ε.Ε. ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Όπως μεταδίδει το ΑΜΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει ούτε εναλλακτική λύση, ούτε σχέδιο Β και ότι η μετεγκατάσταση πρέπει να προχωρήσει επειγόντως.
Ο έλληνας Επίτροπος υπογράμμισε ότι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, ενώ ο συνολικός αριθμός αιτούντων άσυλου που μετεγκαταστάθηκαν από την Ιταλία και την Ελλάδα μόλις που ξεπερνά τους 1.500.
Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι εφαρμόζεται κανονικά η συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. - Τουρκίας και ότι οι αφίξεις μεταναστών στα ελληνικά νησιά συνεχίζουν να μειώνονται, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε πολύ χαμηλές τις επιδόσεις των κρατών - μελών όσον αφορά στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 56 εκατ. ευρώ προς τη χώρα μας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης