Τελευταία Νέα
Οικονομία

Lew (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Να επιδείξουν όλοι ευελιξία στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

tags :
Lew (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Να επιδείξουν όλοι ευελιξία στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Η Ευρώπη πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ελλάδα υποστήριξε ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ
Την θέση πως όλες οι πλευρές που εμπλέκονται στο ελληνικό ζήτημα πρέπει να επιδείξουν ευελιξία στις συζητήσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους διατύπωσε ο υπ.Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew κατόπιν συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup, J.Dijsselbloem, στο πλαίσιο της συνόδου του G7 στην Ιαπωνία.
Ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ υποστήριξε πως η Ευρώπη πρέπει να τηρήσει τη δέσμευσή της για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο.
Όπως αναφέρεται Lew και Dijsselbloem συζήτησαν για τη συνολική πορεία των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα.
Η τοποθέτηση αυτή του Lew έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή δεδομένου ότι ΔΝΤ και Γερμανία προσπαθούν και ενόψει του Eurogroup της 24/5να γεφυρώσουν τις διαφορές τους όσον αφορά το μέγεθος και το χρονοδιάγραμμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Σημειώνεται πως χθες το ΔΝΤ υποστήριξε πως η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλη περίοδο χάριτος πριν αρχίσει η αποπληρωμή των δανείων στήριξης, μεγάλη επιμήκυνση του προγράμματος αποπληρωμής και χαμηλά επιτόκια, την ώρα που ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, W.Schaeuble δήλωνε αντίθετος σε βαθιές παρεμβάσεις στο ελληνικό χρέος, τουλάχιστον έως την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης