Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ενεργό ρόλο στη θαλάσσια επιτήρηση της Μεσογείου αναλαμβάνει το NATO με αφορμή το προσφυγικό

Reuters: Ενεργό ρόλο στη θαλάσσια επιτήρηση της Μεσογείου αναλαμβάνει το NATO με αφορμή το προσφυγικό
Η ναυτική δράση του NATO στην περιοχή θα ξεκινήσει μετά το ξεκαθάρισμα της μοίρας που θα έχουν οι πρόσφυγες που διασώζονται από τη Συμμαχία
Μεγαλύτερο ρόλο στην αποτροπή των αυξημένων θαλάσσιων προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη από τη βόρεια Αφρική μέσω της Μεσογείου, διεκδικεί η Βορειο-Ατλαντική Συμμαχία (NATO), η οποία την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 αποφάσισε να συνδράμει στην προσπάθεια της Ε.Ε. να διαλύσει τα κυκλώματα λαθρεμπορίας προσφύγων και μεταναστών.
Η ναυτική δράση του NATO στην περιοχή θα ξεκινήσει μετά το ξεκαθάρισμα της μοίρας που θα έχουν οι πρόσφυγες που διασώζονται από τη Συμμαχία.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου Reuters, η σημερινή σύνοδος του NATO υποστήριξε τη διεύρυνση του επιχειρησιακού του ρόλου στη Μεσόγειο και τη διασύνδεσή του με τη ναυτική αποστολή «Σοφία» της Ε.Ε., καθώς η Ευρώπη δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τις ροές από κράτη που καταρρέουν στα εξωτερικά της σύνορα.
Το Reuters δεν αποκλείει η κίνηση του NATO να σχετίζεται με προσπάθειες της Δύσης για σταθεροποίηση της Λιβύης, μέσω της επιτήρησης θαλάσσιων οδών λαθρεμπορίου όπλων και αντιμετώπισης της ανόδου του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή, κάτι που ίσως χρειαστεί την υποστήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης