Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στα χαμηλά 4,5 ετών η δημοτικότητα της Merkel, λόγω προσφυγικού - Πρόβλημα και για τους Σοσιαλδημοκράτες

Reuters: Στα χαμηλά 4,5 ετών η δημοτικότητα της Merkel, λόγω προσφυγικού - Πρόβλημα και για τους Σοσιαλδημοκράτες
Η πολιτική της γερμανίδας καγκελαρίου στο προσφυγικό έχει πλήξει σημαντικά την αποδοχή της ίδιας και του κόμματός της από τους πολίτες
Η υποστήριξη για το κόμμα της γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2011, σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου, εξαιτίας της ανησυχίας των ψηφοφόρων για το προσφυγικό, παρά την πρόσφατη μείωση των νέων αφίξεων μεταναστών.
Η δημοσκόπηση Deutschlandtrend που διενεργήθηκε για τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα ARD/WDR έδειξε ότι το ποσοστό υποστήριξης των Χριστιανοδημοκρατών της Merkel (CDU/CSU) υποχώρησε στο 32%, από 33% προηγουμένως, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και 4,5 χρόνια.
Η αρχική θετική άποψη και υποδοχή των προσφύγων το περασμένο καλοκαίρι έχει πλέον αναστραφεί, με την κατάσταση να πλήττει τα ποσοστά αποδοχής της ίδιας της Merkel και του κόμματός της, παρά την επιτυχία τους όσον αφορά την επιβράδυνση των προσφυγικών ροών.
Ο αριθμός των αφίξεων στη Γερμανία είχε φθάσει στο αποκορύφωμά του το περασμένο φθινόπωρο ακόμη και πάνω από τις 10.000 την ημέρα, αλλά μέσα στο 2016 έχει μειωθεί σημαντικά, λόγω του κλεισίματος των συνόρων της Ελλάδας με τα Σκόπια και εξαιτίας της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας, η οποία μείωσε δραματικά τις ροές προσφύγων και μεταναστών μέσω του Αιγαίου.
Το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού της Merkel, αυξήθηκε στο 21%, από 20% προηγουμένως.
Το ποσοστό του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παρέμεινε αμετάβλητο στο 15%, όντας η τρίτη πολιτική δύναμη στη χώρα.Οι Πράσινοι είδαν το ποσοστό τους να υποχωρεί κατά 1 μονάδα στο 12%, ενώ η Αριστερά (Die Linke) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) κέρδισαν από 1 μονάδα, στο 9% και 7% αντίστοιχα.
Σε άλλη δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου το ποσοστό του SPD φαίνεται ότι έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 24 ετών, υπογραμμίζοντας το ενδεχόμενο να χρειαστεί ο σχηματισμός μίας νέας κυβερνητικής συμμαχίας μετά τις γενικές εκλογές της επόμενης χρονιάς.
Ο ηγέτης του SPD Sigmar Gabriel δέχεται πιέσεις από μερίδα στελεχών του κόμματος να στραφεί στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του προς τα αριστερά, πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης