Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Ο Τσακαλώτος έχει φαντασία πάντα επινοεί νέους φόρους στην Ελλάδα

Handelsblatt: Ο Τσακαλώτος έχει φαντασία πάντα επινοεί νέους φόρους στην Ελλάδα
Μετά το ασφαλιστικό, οι έλληνες πολίτες θα χρειαστεί να πληρώσουν ένα ακόμη αντιλαϊκό πακέτο φορολογικών μέτρων
Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για έλλειψη φαντασίας, καθώς πάντα επινοεί νέους φόρους, επισημαίνεται σε δημοσίευμα της «Handelsblatt», στο οποίο γίνεται αναφορά στους ειδικούς φόρους στη συνδρομητική τηλεόραση, τα σταθερά τηλέφωνα και τον καφέ.
Παράλληλα, γίνεται αναφορά στους φόρους που θα κληθούν να πληρώσουν οι τουρίστες, μετά το τέλος διανυκτέρευσης, μέτρα από τα οποία συνολικά η ελληνική κυβέρνηση αναμένει πρόσθετα έσοδα 1,8 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι μετά το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι έλληνες πολίτες θα χρειαστεί να πληρώσουν ακόμη ένα αντιλαϊκό πακέτο φορολογικών μέτρων λιτότητας.
Εν τω μεταξύ, η Handelsblatt αναφέρεται και στις συνεχείς ψηφοφορίες στο ελληνικό κοινοβούλιο, επισημαίνοντας ότι μόλις πριν από δέκα ημέρες, ενέκρινε με τις ψήφους της συγκυβέρνησης, το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και για το φόρο εισοδήματος.
Την ερχόμενη Κυριακή οι βουλευτές θα χρειαστεί να ψηφίσουν ακόμα ένα νομοσχέδιο λιτότητας και για μια ακόμη φορά με συνοπτικές διαδικασίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης