Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sarkozy (Γαλλία): Δικαιολογημένη η κριτική της Βρετανίας στην Ε.Ε. – Ανεξαρτήτως του Brexit, πρέπει να υπάρξει μια νέα συμφωνία

Sarkozy (Γαλλία): Δικαιολογημένη η κριτική της Βρετανίας στην Ε.Ε. – Ανεξαρτήτως του Brexit, πρέπει να υπάρξει μια νέα συμφωνία
Η Ευρώπη δεν μπορεί να εμπιστευτεί την Τουρκία ότι θα τιμήσει τη συμφωνία με την Ε.Ε. ώστε να σταματήσει τις ροές προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη, τόνισε ο γάλλος πρώην πρόεδρος
Πολλά από τα ελαττώματα που βρίσκουν στην Ε.Ε. οι Βρετανοί είναι δικαιολογημένα, ανέφερε ο γάλλος πρώην πρόεδρος Nicolas Sarkozy σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le Monde», προσθέτοντας ότι ανεξαρτήτως αν οι Βρετανοί αποφασίσουν να αποχωρήσουν από την Ε.Ε. στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, το ευρωπαϊκό μπλοκ χρειάζεται μια νέα συμφωνία.
«Στο μεγαλύτερο μέρος της κριτικής τους, οι Βρετανοί έχουν δίκιο», ανέφερε ο Sarkozy, για να προσθέσει ότι «η αποξένωση του κόσμου από την Ευρώπη αποτελεί μέγιστη ανησυχία για όλες τις χώρες», υπογραμμίζοντας ότι αντιτίθεται σθεναρά στην αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.
Ωστόσο, είτε υπάρξει Brexit είτε όχι, θα πρέπει σε όλα τα σενάρια να δοθεί βαθιά επαναπροώθηση του ευρωπαϊκού σχεδίου και αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω μιας συμφωνίας που η Γαλλία θα αναλάβει την πρωτοβουλία από το καλοκαίρι του 2017.
Ωστόσο, ο Nicolas Sarkozy δεν υποστηρίζει τη ιδέα της διενέργειας ενός δημοψηφίσματος για την Ευρώπη στη Γαλλία.
Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας πρότεινε να δημιουργηθεί μια ομάδα αποτελούμενη από τους υπουργούς Εσωτερικών των 19 χωρών μελών που συμμετέχουν στη Σένγκεν, με σταθερή προεδρία που θα έχει την αρμοδιότητα πάνω στη Frontex για τους συνοριακούς ελέγχους.
Αυτό, όπως άφησε να εννοηθεί, θα βελτιώσει την πολιτική λογοδοσία και τον συντονισμό ανά την Ε.Ε. στη διαχείριση μιας μεταναστευτικής κρίσης.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να εμπιστευτεί την Τουρκία ότι θα τιμήσει τη συμφωνία με την Ε.Ε. ώστε να σταματήσει τις ροές προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη και ότι η Άγκυρα οδεύει προς ένα αυταρχικό καθεστώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης