Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης (ΛΑΕ): Η κατάργηση του ΕΚΑΣ καταδικάζει τους χαμηλοσυνταξιούχους σε κοινωνική ευθανασία

Στρατούλης (ΛΑΕ): Η κατάργηση του ΕΚΑΣ καταδικάζει τους χαμηλοσυνταξιούχους σε κοινωνική ευθανασία
Το πιο απάνθρωπο όμως είναι ότι, όχι μόνο κόβουν το ΕΚΑ, αλλά επιπλέον τους ζητούν να επιστρέψουν αναδρομικά το ΕΚΑΣ που έλαβαν το 1ο εξάμηνο του 2016, σημειώνει το στέλεχος της ΛΑΕ
Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την κατάργηση του ΕΚΑΣ εξαπολύει το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας, Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος κάνει λόγο για καταδίκη των χαμηλοσυνταξιούχων σε κοινωνική ευθανασία.
Σε δήλωσή του ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι «κυβέρνηση και δανειστές καταργούν το ΕΚΑΣ, καταδικάζοντας τους χαμηλοσυνταξιούχους σε κοινωνική ευθανασία.
»Πριν καν χαθεί ο απόηχος από τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, ότι με τον πρόσφατα ψηφισθέντα αντιασφαλιστικό νόμο δεν μειώνονται οι συντάξεις, έρχεται να εφαρμοστεί η πρώτη και η πιο εμβληματική από τις 20 μειώσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ παροχών, που προβλέπονται σε αυτόν.
»Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αρχίζει την εφαρμογή της ρύθμισης του αντιασφαλιστικού νόμου για σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ έως το 2019, με την άμεση περικοπή του στους πρώτους 70.000 από τους 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους, στους οποίους έως σήμερα χορηγείται με βάση αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, που γίνονται πλέον ακόμη αυστηρότερα.
»Το πιο απάνθρωπο όμως είναι ότι, όχι μόνο κόβουν το ΕΚΑΣ από 1/1/2016 σε αυτούς τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά επιπλέον τους ζητούν να επιστρέψουν αναδρομικά το ΕΚΑΣ που έλαβαν το 1ο εξάμηνο του 2016.
»Πρόκειται για μέτρο οικονομικής και κοινωνικής εξόντωσης των πιο φτωχών συνταξιούχων και μόνο δύο λέξεις μπορούν αυτήν την πράξη κυβέρνησης και δανειστών: ΝΤΡΟΠΗ & ΑΙΣΧΟΣ!
»Οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και αγρότες ένα μόνο τρόπο έχουν, για να ανατρέψουν αυτές τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές: την ανάπτυξη συντονισμένων και ενωτικών εργατικών και λαϊκών αγώνων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης