Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απάντηση Κομισιόν σε Παπαδημούλη: Η διαχείριση των ευρωπαϊκών συνόρων είναι κοινή ευθύνη της Ε.Ε. και των κρατών – μελών

Απάντηση Κομισιόν σε Παπαδημούλη: Η διαχείριση των ευρωπαϊκών συνόρων είναι κοινή ευθύνη της Ε.Ε. και των κρατών – μελών
Μέτρα για την πληρέστερη εφαρμογή της Σένγκεν είχε ζητήσει από την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Η διαχείριση των συνόρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι κοινή ευθύνη της Ε.Ε. και των κρατών – μελών, σημειώνει ο αρμόδιος επίτροπος για τη μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπολος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρους του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη.
Ειδικότερα, ο κ. Αβραμόπουλος υπογραμμίζει πως «τα κράτη - μέλη που εφαρμόζουν προσωρινά τον έλεγχο των εσωτερικών τους συνόρων δεν παραβιάζουν τους κανόνες του Σένγκεν», ενώ παραδέχτηκε πως «οι τρέχουσες προκλήσεις στους τομείς της μετανάστευσης και της ασφάλειας, ασκούν σημαντική πίεση στα συστήματα διαχείρισης των συνόρων των κρατών μελών» και για αυτό απαιτούνται ευρωπαϊκές λύσεις.
Ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνει ακόμη ότι πρέπει να διασφαλιστεί η επαρκής προστασία των εξωτερικών συνόρων, με «ενίσχυση του ρόλου του οργανισμού της Ε.Ε. για τα σύνορα, καθώς και με την παροχή σε αυτόν του αναγκαίου πλαισίου και των αναγκαίων πόρων για την κινητοποίηση των προσπαθειών κατά τρόπο ταχύτερο και επαρκέστερο».
Ο αρμόδιος επίτροπος καταλήγει σημειώνοντας πως «η πρόταση της Κομισιόν θεσπίζει πραγματική ολοκληρωμένη διαχείριση των συνόρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως κοινή ευθύνη μεταξύ του οργανισμού και των κρατών μελών».
Σημειώνεται ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, είχε καταθέσει ερώτηση στη Κομισιόν ζητώντας την περιφρούρηση της Συνθήκης Σένγκεν.
Με αφορμή τις έντονες επιθέσεις από ακραίους συντηρητικούς κύκλους, που ζητούν την κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν, ο κ. Παπαδημούλης είχε ζητήσει μεταξύ άλλων πιο συγκεκριμένα μέτρα εκ μέρους της Κομισιόν που θα αφορούν την πληρέστερη εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν και την αναχαίτιση των ευρωσκεπτικιστικών επιθέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης