Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Στόχος του Ισλαμικού Κράτους να δημιουργήσει χαλιφάτο από την Πορτογαλία ως το Πακιστάν

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Στόχος του Ισλαμικού Κράτους να δημιουργήσει χαλιφάτο από την Πορτογαλία ως το Πακιστάν
«Η Τουρκία επωφελείται από το εμπόριο πετρελαίου με τρομοκράτες», τόνισε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών 
Υπάρχουν ασφαλείς ενδείξεις ότι το τουρκικό κράτος έχει έσοδα από το εμπόριο πετρελαίου με τρομοκράτες, φέρεται ειπών ο Sergei Lavrov, υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, σήμερα, Δευτέρα 16 Μαΐου.
Ο ρώσος υπουργός υποστήριξε ότι η Τουρκία και οι τρομοκράτες κάνουν εμπόριο πετρελαίου και άλλων λαθραίων αντικειμένων, καθώς και παρανόμων μετακινήσεων κατά μήκους των τουρκικών συνόρων, με την τουρκική ηγεσία να εθελοτυφλεί.
Όχι μόνο εθελοτυφλεί, αλλά, πολύ περισσότερο, [η τουρκική ηγεσία] «τσεπώνει» και τα κέρδη από αυτές τις συναλλαγές, σημείωσε ο Lavrov.
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών προσέθεσε ότι η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στηρίζεται από χώρες που γειτνιάζουν με τη Συρία και το Ιράκ.
«Έχουν υποστήριξη από το εξωτερικό και πρωτίστως από χώρες που γειτνιάζουν με το Ιράκ και τη Συρία», είπε συγκεκριμένα ο Lavrov, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, ενώ προσέθεσε ότι οι τρομοκράτες συνεχώς στρατολογούν νέους μαχητές.
«Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα χαλιφάτο που να εκτείνεται από την Πορτογαλία έως το Πακιστάν», εκτίμησε ο ρώσος αξιωματούχος.
Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βοηθούν στην καταστροφή των υποδομών που χρησιμοποιούνται από τους τρομοκράτες, ώστε να εμποδίσουν τα σχέδια και του σκοπούς τους.
Ωστόσο, υπογράμμισε πως ο πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία δεν έχει τελειώσει, αλλά, αντιθέτως, απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν.
Σύμφωνα με τον Lavrov, εφόσον όλα όσα έχουν συμφωνηθεί για τη Συρία εφαρμοστούν, υπάρχουν πραγματικές πιθανότητες η κατάσταση να βελτιωθεί.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης