Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει 93,6 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες έως το 2020

Spiegel: Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει 93,6 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες έως το 2020
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το 55% των αναγνωρισμένων προσφύγων στη χώρα αναμένεται να έχουν βρει δουλειά έπειτα από πέντε έτη
Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει 93,6 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες έως τα τέλη του 2020.
Την πληροφορία αυτή μεταδίδει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», επικαλούμενο προσχέδιο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αναμένεται να τεθεί προς διαβούλευση στα γερμανικά κρατίδια.
Το ποσό αυτό είναι πιθανό να ανατροφοδοτήσει τις ανησυχίες, ιδίως στα αντι-μεταναστευτικά κινήματα που έχουν ενισχυθεί στη χώρα, σχετικά με τον αντίκτυπο από τις νέες αφίξεις των προσφύγων στην οικονομία της χώρας, που είναι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Ο αριθμός, πάντως, των προσφύγων, κυρίως από τη Συρία και άλλες εμπόλεμες χώρες, που έφτασαν φέτος στη Γερμανία εμφανίζεται μειωμένος, ως απόρροια της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για την προσφυγική κρίση.
Σύμφωνα με το Spiegel, στους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών συμπεριλαμβάνονται τα κόστη της διαμονής και της ενσωμάτωσης των προσφύγων, καθώς και η αντιμετώπιση του προβλήματος στη ρίζα του, δηλαδή η καταπολέμηση των αιτιών που οδηγούν τους πολίτες να εγκαταλείψουν τις χώρες τους.
Οι υπολογισμοί αυτοί βασίστηκαν στην εκτίμηση ότι ο αριθμός των προσφύγων που θα φτάσουν στη Γερμανία φέτος θα αγγίξει τους 600 χιλιάδες, το 2017 τους 400 χιλιάδες, και το 2018 και 2019 τους 600 χιλιάδες συνολικά.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το 55% των αναγνωρισμένων προσφύγων στη χώρα αναμένεται να έχουν βρει δουλειά έπειτα από πέντε έτη.
Εκπρόσωπος του υπουργείου αρνήθηκε να σχολιάσει τον αριθμό των 93,6 δισ. ευρώ, τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των κρατιδίων βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και ότι αναζητείται τρόπος να μοιραστεί το κόστος.
Από τα 93,6 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι 25,7 δισ. ευρώ απαιτούνται έως το 2020 για τα επιδόματα ανεργίας, τα ενοίκια και τα επιδόματα που δικαιούνται οι αιτούντες άσυλο, 5,7 δισ. ευρώ χρειάζονται για μαθήματα εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας και 4,6 δισ. ευρώ για τα μέτρα στήριξης της προσπάθειας των προσφύγων να αναζητήσουν εργασία.
Το ετήσιο κόστος για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στη Γερμανία αναμένεται να ανέλθει στα 20,4 δισ. ευρώ έως το 2020, από 16,1 δισ. ευρώ το 2016, σημειώνει το Spiegel.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια διαφωνούν επί του κόστους της κρίσης των προσφύγων και για το ποσό που το Βερολίνο θα πρέπει να πληρώσει, με τα κρατίδια να διαμαρτύρονται ότι δε μπορούν να διαχειριστούν τις προσφυγικές ροές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης