Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα θα προσφέρει στους πελάτες της η British Gas εν ονόματι του ανταγωνισμού

Telegraph: Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα θα προσφέρει στους πελάτες της η British Gas εν ονόματι του ανταγωνισμού
Λήψη δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ 9 το πρωί και 5 το απόγευμα τα Σάββατα ή τις Κυριακές έναντι «έξυπνων» μετρητών ενέργειας
Επιτέλους, μια καλή ιδέα: Ο βρετανικός ενεργειακός γίγαντας British Gas πρόκειται να προσφέρει στα νοικοκυριά δωρεάν - ναι, δωρεάν - ηλεκτρικό ρεύμα τα Σάββατα ή τις Κυριακές, στην προσπάθειά του να ανασχέσει το κύμα φυγής πελατών της προς τον ανταγωνισμό.
Αυτό αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, σύμφωνα με την οποία η British Gas σχεδιάζει μια εθνική καμπάνια προαγωγής του νέου τιμολογίου της με την ονομασία FreeTime αυτό το καλοκαίρι, επιχειρώντας να αποθαρρύνει τους ιδιώτες πελάτες της από το να την εγκαταλείψουν για άλλες εταιρείες του κλάδου, αλλά και να τους πείσει να της επιτρέψουν να εγκαταστήσει έξυπνους «μετρητές» κατανάλωσης ενέργειας στα σπίτια τους.
Η σχετική προσφορά θα επιτρέπει στα νοικοκυριά της Βρετανίας τη λήψη δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ 9 το πρωί και 5 το απόγευμα τα Σάββατα ή τις Κυριακές, επιτρέποντας στην British Gas να παρακολουθεί την κατανάλωση ηλεκτρισμού από αυτά σε πραγματικό χρόνο μέσω των «έξυπνων» μετρητών.
Όπως τονίζεται, όποιοι καταναλωτές εκμεταλλευτούν την προσφορά δωρεάν ρεύματος καταναλώνοντας ασυνήθιστα υψηλές ποσότητες ηλεκτρισμού, θα τιμωρούνται με αποκλεισμό τους από αυτήν.
Τον περασμένο μήνα - Απρίλιο 2016 - η British Gas ανακοίνωσε ότι απώλεσε 224 χιλιάδες πελάτες ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2016, καταγράφοντας το πέμπτο συνεχόμενο έτος απώλειας πελατών.
Όπως επισημαίνει η Telegraph, ακόμα και μετά τη μέση ωφέλεια περίπου 77 ευρώ ετησίως από τη χρήση δωρεάν ηλεκτρισμού της British Gas, τα τιμολόγιά της παραμένουν ακριβότερα έως και 300 ευρώ ετησίως για τον μέσο ιδιώτη πελάτη της, σε σύγκριση με τον ενεργειακό ανταγωνισμό στη Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης