Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος: Η Κομισιόν θέτει τέλος στα σενάρια για αποβολή κρατών μελών από τη συνθήκη Σένγκεν

Αβραμόπουλος: Η Κομισιόν θέτει τέλος στα σενάρια για αποβολή κρατών μελών από τη συνθήκη Σένγκεν
«Δεν θα επιβληθούν έλεγχοι σε αεροδρόμια και λιμάνια», υπογράμμισε ο ευρωπαίος επίτροπος 
Η Κομισιόν θέτει τέλος στα σενάρια και την παραφιλολογία που παραδόξως κρατεί ακόμα για αποβολή κρατών μελών από τη συνθήκη Σένγκεν και την επιβολή δήθεν ποινών, τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της ευρωβουλευτού, Εύας Καϊλή.
Πιο συγκεκριμένα διευκρίνισε: «Στόχος μας, είναι να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία και η προστασία της ζώνης Σένγκεν, και όχι να τιμωρήσουμε το οποιοδήποτε κράτος.
Δεν θα επιβληθούν έλεγχοι σε αεροδρόμια και λιμάνια.
Η Ελλάδα με την αμέριστη στήριξη της Επιτροπής, έχει να επιδείξει σημαντικότατη πρόοδο τους τελευταίους μήνες, στον τομέα της αποτελεσματικής διαχείρισης των κοινών εξωτερικών μας συνόρων.
Σίγουρα υπάρχουν κάποιες αδυναμίες, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός, ότι η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές πρωτόγνωρης έντασης και βρίσκεται στην σωστή πορεία».
Σημειώνεται ότι η κα Καϊλή είχε ζητήσει χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση και βελτίωση ενός πλήρους λειτουργικού Συστήματος της ζώνης Σένγκεν, τονίζοντας την σημασία της τήρησης των συνθηκών και συμφωνιών, από όλες τις χώρες της ΕΕ και ζήτησε απαντήσεις για την στρατηγική της ΕΕ να αντιμετωπίσει τις τωρινές προκλήσεις που έχουν προκύψει από την όξυνση του Προσφυγικού.
Στην ομιλία της η Εύα Καϊλή ζήτησε από την Επιτροπή να ενημερώσει το Κοινοβούλιο για το κόστος προστασίας των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της ΕΕ καθώς και για το τι μέρος του κόστους είναι διατεθειμένη να αναλάβει η ίδια η ΕΕ ενισχύοντας τα κράτη μέλη, ενώ ζήτησε να ενημερωθεί και για το πλάνο της δράσης της FRONTEX και του NATO.
Η ευρωβουλευτής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη περίφημη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για την οποία εξέφρασε τις επιφυλάξεις της ενώ ζήτησε να μάθει από την Επιτροπή λεπτομέρειες για το σχέδιο και την προοπτική που υπάρχει για τους πρόσφυγες που είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των απαιτήσεων της Τουρκίας και συνεπώς του ναυαγίου της συμφωνίας.
Κλείνοντας η Εύα Καϊλή ζήτησε την ρητή δέσμευση της Επιτροπής για την μη αποπομπή κανενός κράτους μέλους από την ζώνη Σένγκεν, ώστε να μπει τέλος στην παραφιλολογία.

www.bankingnews.gr   

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης