Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πράξη εθνικής υποτέλειας» χαρακτηρίζει την ανεξαρτητοποίηση της ΓΓΔΕ η Λαϊκή Ενότητα

«Πράξη εθνικής υποτέλειας» χαρακτηρίζει την ανεξαρτητοποίηση της ΓΓΔΕ η Λαϊκή Ενότητα
«Για άλλη μια φορά στην Ελλάδα των μνημονίων αναιρείται κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας»
Ως «πράξη εθνικής υποτέλειας» χαρακτηρίζει την ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) σε ανακοίνωσή της που εξέδωσε την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016.
«Η νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα, που συνεχίζει να αυτοεξευτελίζεται διαψεύδοντας όλες τις υποσχέσεις της, τηρώντας πιστά τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές, προχωρά στην νομοθέτηση της πλήρους ανεξαρτητοποίησης από το Ελληνικό Δημόσιο της ΓΓΔΕ, δηλαδή των δημοσίων εσόδων», επισημαίνει σε αυστηρό ύφος η ΛΑΕ.
Τονίζει, ότι με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό κράτος δεν θα διαθέτει πλέον κανέναν ρόλο στην είσπραξη και διάθεση των δημοσίων εσόδων.
Σύμφωνα με τη ΛΑΕ, η κυβέρνηση αποδέχεται «για άλλη μια φορά τους όρους των δανειστών, αυτούς που με τόση πειστικότητα έλεγε ότι θα ακυρώσει... παραχωρώντας τον προσδιορισμό, τη βεβαίωση και την είσπραξη των φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών δημοσίων εσόδων σε μια ανεξάρτητη αρχή η οποία δεν θα υπόκειται σε ιεραρχικό έλεγχο από τον υπουργό Οικονομικών δηλαδή από την κυβέρνηση».
Επισημαίνει, ότι ο πρόεδρος, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, ο εμπειρογνώμονας (θα διορίζεται από την Κομισιόν) και ο διοικητής θα έχουν πλήρη προσωπική
και λειτουργική ανεξαρτησία.
«Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση που θα έσκιζε τα μνημόνια και θα έφερνε την ελπίδα στον λαό εκχωρεί κάθε έννοια ανεξαρτησίας και ουσιαστικά όχι μόνο δεν κυβερνά αλλά σε λίγο ούτε καν θα διαχειρίζεται», συνεχίζει η ΛΑΕ, για να τονίσει ότι «για άλλη μια φορά στην Ελλάδα των μνημονίων αναιρείται κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας και κάνει σαφές ότι η εξουσία είναι αλλού και η αποικιοκρατία είναι εδώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης