Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Χώρα σε ανασυγκρότηση η Ελλάδα - Στις 24 Μαΐου θα έχουμε συμφωνία

Δραγασάκης: Χώρα σε ανασυγκρότηση η Ελλάδα - Στις 24 Μαΐου θα έχουμε συμφωνία
Ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τους πιο αδύναμους, ενώ έχει στόχο να μειώσει τις συνολικές επιβαρύνσεις όσο θα αναπτύσσεται η οικονομία
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα σε ανασυγκρότηση διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι στο Eurogroup της 24ης Μαΐου θα υπάρξει συμφωνία «ίσως και καλύτερη από αυτή που περιμένουμε».
Πιο συγκεκριμένα, «είμαστε χώρα σε ανασυγκρότηση, όσο λιγότερους τόκους πληρώνουμε, τόσο περισσότερους πόρους θα έχουμε για ανάκαμψη», ανέφερε ο κ. Δραγασάκης.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι στις 24 Μαΐου θα έχουμε συμφωνία, ίσως καλύτερη από αυτή που περιμέναμε, προσθέτοντας ότι η χώρα, η κοινωνία, οι πολίτες θα μπορούν να δουν το μέλλον και να το σχεδιάσουν.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, «μετά την αξιολόγηση θα συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την ανάκαμψη και την επάνοδο σε τροχιά ανάπτυξης».
Ειδικότερα σχολίασε πως «μετά την αξιολόγηση, αξιοποιούμε όλα τα εργαλεία και θέτουμε προτεραιότητες, δουλεύοντας για ανάπτυξη, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.
Έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε σε μια κατάσταση που θα μπορέσουμε να ξαναβλέπουμε το μέλλον, να κάνουμε σχέδια για το μέλλον και να βάλουμε τις καινούργιες προτεραιότητες.
Επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
Στη συνέχεια υποστήριξε πως «η Ελλάδα θα πάρει κονδύλια ύψους 4-5 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, ενώ άλλα 6,2 δισ. ευρώ ή και περισσότερα θα δοθούν από το ΕΣΠΑ.
Άρα στο δεύτερο εξάμηνο θα πέσουν 9-12 δισ. ευρώ στην οικονομία που είναι επαρκή για να διασφαλίσουν την ανάκαμψη της οικονομίας».
Τέλος, ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε: «Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους.
Στόχος να μειώσουμε τις συνολικές επιβαρύνσεις όσο θα αναπτύσσεται η οικονομία».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης