Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω από όσα συμφωνήσαμε τον Αύγουστο

Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω από όσα συμφωνήσαμε τον Αύγουστο
Η ελληνική οικονομία παρά την ασφυξία, τα capital controls και την έλλειψη πόρων στάθηκε όρθια τόνισε ο κ.Φάμελλος
Την θέση ότι το χθεσινό Eurogroup επιβεβαίωσε ότι δεν πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω από όσα συμφωνήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος.
«Στο χθεσινό Eurogroup υπήρχε μια θετική εξέλιξη για τη χώρα, όπως προμηνύαν οι ανακοινώσεις των θεσμών, οι οποίες είχαν προηγηθεί τη Μ. Εβδομάδα, σε επιβεβαίωση των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης.
Απλά, επιβεβαιώθηκε ότι δεν πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω από όσα συμφωνήσαμε τον Αύγουστο, δεν νομίζω ότι είναι αρνητικό αυτό» τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Φάμελλος.
«Είναι καλό και σημαντικό ότι η κυβέρνηση πέτυχε να μην χρεωθεί με κανένα “πέναλντυ”.
Το οφείλουμε και στους διαπραγματευτές και στη δουλειά της κυβέρνησης και ένα πολύ μεγάλο μέρος στην ελληνική οικονομία που παρ’ όλη την ασφυξία, τα capital controls, την έλλειψη πόρων στάθηκε όρθια και μας έδωσε ένα back up με το πλεόνασμα του είχε το ‘15» υπογράμμισε ο κ.Φάμελλος.
Όπως είπε, «το θετικό στοιχείο είναι ότι μέσα σε αυτό το περιβάλλον, θα έχουμε μια καλύτερη χρηματοδότηση από ό,τι φαίνεται, μια τροφοδοσία του ιδιωτικού τομέα για τα ληξιπρόθεσμα και ένα πλέον μεγάλο παράθυρο, μία μεγάλη πόρτα προς την ελάφρυνση του χρέους, όχι απλά μια λέξη στα χαρτιά, αλλά συγκεκριμένα βήματα με συγκεκριμένα εργαλεία, δεν περιλαμβάνουν κούρεμα ονομαστικής αξίας, αλλά υπάρχουν ρυθμίσεις που μπορούν να δώσουν το θετικό περιβάλλον για την οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης