Τελευταία Νέα
Οικονομία

Regling (ESM): Ακόμα δύσκολη η κατάσταση στην Ελλάδα - Αποκλείεται νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

tags :
Regling (ESM): Ακόμα δύσκολη η κατάσταση στην Ελλάδα - Αποκλείεται νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους
Ο ορίζοντας του ελληνικού χρέους είναι «πολύ μακροπρόθεσμος», καθώς δεν αποκλείεται σε 40 χρόνια από σήμερα ακόμα να συζητάμε γι' αυτό
Τη φόρμουλα εκταμίευσης των δόσεων του τρίτου προγράμματος οικονομικής διάσωσης της Ελλάδος εξετάζουν οι πιστωτές της Ελλάδος, σύμφωνα με τον Klaus Regling, γενικό διευθυντή του ESM και διευθύνοντα σύμβουλο του EFSF.
Ο Regling απέκλεισε κούρεμα του ελληνικού χρέους από τους πιστωτές, κάτι που χαρακτήρισε ως «σταθερή κόκκινη γραμμή» τους.
Για τον ίδιο, ο ορίζοντας του ελληνικού χρέους είναι «πολύ μακροπρόθεσμος», καθώς δεν αποκλείεται σε 40 χρόνια από σήμερα ακόμα να συζητάμε γι' αυτό.
Όπως διευκρίνισε ο Regling, οι πιστωτές θα συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση όλα τα πιθανά ενδεχόμενα για το ελληνικό χρέος, αναφορικά με τις ωριμάνσεις των ομολόγων, τα επιτόκιά τους κ.α..
Ο ίδιος επεσήμανε, ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως θα υπάρξει «μία συνεπής διαδικασία εξυπηρέτησης των πιστωτών της Ελλάδας».
Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συζήτησης περί του επιπέδου των επιτοκίων του ελληνικού χρέους, σε περίπτωση κατά την οποία τα επιτόκια (της ευρωζώνης) αυξηθούν.
Χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ελλάδα «πολύ δύσκολη», προφανώς όχι με συνευθύνη των δανειστών της Ελλάδος.
Σύμφωνα με τον Regling, από το 2012 η Ελλάδα μέσω του «κουρέματος» των ομολόγων της (PSI) καταφέρνει να εξοικονομεί σημαντικά ποσά από την αποπληρωμή του χρέους της, που υπολογίζει σε 8 δισ. ευρώ ετησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης