Δανέλλης (Ποτάμι): Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι άδικο και ακόμη και μεσοπρόθεσμα μη βιώσιμο

Δανέλλης (Ποτάμι): Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι άδικο και ακόμη και μεσοπρόθεσμα μη βιώσιμο
Τι ανέφερε ο βουλευτής Ηρακλείου και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης
«Το ασφαλιστικό σύστημα - ένα ασφαλιστικό σύστημα που ούτε δίκαιο, ούτε βιώσιμο είναι - κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη από το 2000 έως σήμερα, περί τα 200 δις ευρώ», είπε ο βουλευτής Ηρακλείου και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης στην ομιλία του για το ασφαλιστικό στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο βουλευτής Ηρακλείου συνέχισε λέγοντας ότι το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση είναι "ένα νομοσχέδιο άδικο και ακόμη και μεσοπρόθεσμα μη βιώσιμο.
Ένα νομοσχέδιο που επιχειρεί να κρύψει τον διαχρονικό κυνισμό του πολιτικού συστήματος, αλλά και τον κυνισμό των πελατών του, από τις επόμενες γενιές.
Ένα νομοσχέδιο με μηδενική ενσυναίσθηση διαγενεακής δικαιοσύνης».
Ο ίδιος ξεκινώντας την ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά «σχετίζεται άραγε η ψήφιση του νομοσχεδίου, με το Eurogroup της Δευτέρας και την επιδιωκόμενη συμφωνία – που όλοι βεβαίως δεν μπορούμε παρά να ευχόμαστε;
Η κ. Lagarde είπε:
«Nothing is agreed, until everything is agreed».
Που σημαίνει πως τίποτα δεν κλείνει, αν δεν υπάρξει συμφωνία για όλα.
Και πολύ φοβάμαι ότι πλέον, λίγα πράγματα εναπόκεινται στις δυνατότητες της ελληνικής κυβέρνησης».
Μεταξύ άλλων τόνισε  «χτυπάτε τα συνήθη υποζύγια, γιατί στην πραγματικότητα δεν έχετε επεξεργασμένες λύσεις και δεν ξέρετε πώς να εφαρμόσετε, τα όσα με αμετροέπεια υποσχόσασταν».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS