Τελευταία Νέα
Διεθνή

ArcelorMittal: Σε τροχιά ανάκαμψης η διεθνής αγορά χάλυβα

ArcelorMittal: Σε τροχιά ανάκαμψης η διεθνής αγορά χάλυβα
Ο όμιλος ArceloMittal - ινδικής ιδιοκτησίας, με έδρα το Λουξεμβούργο - παράγει το 6% της παγκόσμιας παραγωγής χάλυβα
Σταθεροποιείται σταδιακά η παγκόσμια αγορά χάλυβα, με τις οικονομικές ζημίες των χαλυβουργιών σε ΗΠΑ και Ευρώπη να περιορίζονται, όπως ανέφερε την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 ο Lakshmi Mittal, βαθύπλουτος επικεφαλής του μεγαλύτερου χαλυβουργικού ομίλου στον πλανήτη ArcelorMittal.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ), η αποκατάσταση μιας εύθραυστης ισορροπίας στην παγκόσμια αγορά χάλυβα συνεχίζει να απειλείται από την πλεονασματική παραγωγική δυναμικότητα των κινεζικών χαλυβουργιών.
Ο όμιλος ArceloMittal - ινδικής ιδιοκτησίας, με έδρα το Λουξεμβούργο - παράγει το 6% της παγκόσμιας παραγωγής χάλυβα και στο πρώτο τρίμηνο 2016 περιόρισε τις καθαρές ζημίες του σε 416 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, έναντι 728 εκατ. δολαρίων στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο, μετά από πτώση του κύκλου εργασιών του κατά 22% σε 13,4 δισ. δολάρια.
Η Κίνα έχει «πλημμυρίσει» την παγκόσμια αγορά με ιδιαίτερα φθηνό χάλυβα, παράγοντας το ήμισυ της ετήσιας παγκόσμιας παραγωγής 1,6 δισ. τόνων χάλυβα, καταγράφοντας ρεκόρ εξαγωγών 100,4 εκατ. τόνων χάλυβα το 2015, περισσότερο από τη συνολική ετήσια παραγωγή χάλυβα των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ επέβαλαν υψηλούς δασμούς στην εισαγωγή κινεζικού χάλυβα για να προστατεύσουν τη χαλυβουργική τους υποδομή από τις κινεζικές εξαγωγές, γεγονός που βοήθησε στην ανάκαμψη των διεθνών τιμών του χάλυβα, με τη συνδρομή της μείωσης των αποθεμάτων στη Δύση, αλλά και της αύξησης της ζήτησης για χάλυβα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης