Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Σε Brexit το 75% των Ευρωπαίων εργαζόμενων στη Βρετανία δεν θα πληρούσε τα κριτήρια βίζας εργασίας

CNBC: Σε Brexit το 75% των Ευρωπαίων εργαζόμενων στη Βρετανία δεν θα πληρούσε τα κριτήρια βίζας εργασίας
Στη Βρετανία εργάζονται περίπου 2,2 εκατ. Ευρωπαίοι εργαζόμενοι, που συνιστούν το 6,6% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας
Τα τρίτα τέταρτα των πολιτών Ευρωπαϊκής Ένωσης που ζουν και εργάζονται στη Βρετανία θα αποτύγχαναν να ικανοποιήσουν τα κριτήρια εργασιακής βίζας που απαιτούνται για τους πολίτες που προέρχονται εκτός Ε.Ε. και εργάζονται στη Ηνωμένο Βασίλειο, σε περίπτωση απόφασης εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. (Brexit) στο επίμαχο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
Αυτό αναφέρει άρθρο του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNBC επικαλούμενο έρευνα του Παρατηρητηρίου Μετανάστευσης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σύμφωνα με το οποίο το ποσοστό των Ευρωπαίων εργαζομένων στη Βρετανία που θα είχαν πρόβλημα παραμονής στη χώρα σε περίπτωση Brexit πρόκειται να αυξηθεί σε 81%, μόλις οι νέοι βρετανικοί κανόνες μετανάστευσης εφαρμοστούν από τον Απρίλιο 2017.
Συντριπτικό ποσοστό 94% των Ευρωπαίων εργαζομένων σε ξενοδοχεία και εστιατόρια στη Βρετανία δεν θα πληρούσαν τα κριτήρια παραμονής στη χώρα σε περίπτωση Brexit, ποσοστό που αυξάνεται σε 96% για τους εργαζόμενους σε βρετανικές φάρμες.
Αν και σε περίπτωση Brexit κρίνεται ιδιαίτερα πιθανή μια χαλάρωση των κανόνων μετανάστευσης επαγγελματιών στη Βρετανία, τα ευρήματα της έρευνας καταδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα που θα αντιμετώπιζαν οι εργοδότες να βρουν κατάλληλο προσωπικό σε μικρό χρονικό διάστημα, σε περίπτωση εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε..
Στον εξαιρετικά κρίσιμο τραπεζικό και χρηματο-οικονομικό τομέα της Βρετανίας, πρόβλημα παραμονής στη χώρα σε περίπτωση Brexit θα αντιμετώπιζε το 66% των Ευρωπαίων εργαζομένων σε αυτόν, από τις καθαρίστριες και το προσωπικό ασφαλείας, μέχρι την κορυφή της διοικητικής πυραμίδας των εταιρειών του κλάδου.
Σύμφωνα με το CNBC, στη Βρετανία εργάζονται περίπου 2,2 εκατ. Ευρωπαίοι εργαζόμενοι, που συνιστούν το 6,6% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας.
Οι περισσότεροι εξ αυτών εργάζονται στην μεταποίηση (10% των εργατών), ενώ στη λιανική πώληση, στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι συνιστούν το 8% του συνόλου, ποσοστό που διαμορφώνεται σε 6,8% στον τραπεζικό και χρηματο-οικονομικό τομέα.
Στο Λονδίνο εργάζονται 964 χιλ. επαγγελματίες από την Ευρώπη και επιπλέον 2,2 εκατ. επαγγελματίες από χωρές εκτός Ε.Ε..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης