Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης εν μέσω πολιτικής κρίσης - Στο -2,1% ο BIST-100

Πιέσεις στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης εν μέσω πολιτικής κρίσης - Στο -2,1% ο BIST-100
Ο πρωθυπουργός Ahmet Davutoglu αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του, μετά την κόντρα με τον πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan
Σε κλοιό πιέσεων διαπραγματεύεται το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, εν μέσω της σοβαρής πολιτικής κρίσης που ξέσπασε στην Τουρκία.
Ο πρωθυπουργός Ahmet Davutoglu αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του, μετά την κόντρα με τον πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan.
Ειδικότερα, ο δείκτης BIST-100 Stock Index υποχωρεί 2,1%, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών.
Η τουρκική λίρα ενισχύεται 1,3% έναντι του δολαρίου στα 2,9243, μετά από την υποχώρηση 4%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 29 Φεβρουαρίου, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.
H δημόσια αντιπαράθεση Davutoglu - Erdogan, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις αγορές, σε μια περίοδο που η οικονομία της Τουρκίας απειλείται από το volatility που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία.
Όπως σχολιάζει ο Sertan Kargin, επικεφαλής οικονομολόγος της Global Securities με έδρα την Κωνσταντινούπολη, οι αγορές επηρεάζονται αρνητικά από την πολιτική ατμόσφαιρα.
«Η πολιτική σκηνή στην Τουρκία εισέρχεται σε αχαρτογράφητα νερά, για το επόμενο δίμηνο τουλάχιστον», προσθέτει ο τούρκος οικονομολόγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης