Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Υπό τον φόβο νέας αύξησης των επιτοκίων της Fed, οι επενδυτές αποχωρούν από τις αναδυόμενες αγορές

FT: Υπό τον φόβο νέας αύξησης των επιτοκίων της Fed, οι επενδυτές αποχωρούν από τις αναδυόμενες αγορές
Όπως αναφέρουν οι FT, μετά τα σχόλια του Lockhart, τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών υποχώρησαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ενώ οι μετοχές βρέθηκαν στα χαμηλά μήνα
Υπό τον φόβο μιας νέας αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed), οι επενδυτές αποχωρούν από τις αναδυόμενες αγορές.
Αυτά αναφέρει σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοσή της η έγκριτη, βρετανική εφημερίδα «Financial Times», επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο παρατηρείται εντονότερα μετά τα σχόλια αξιωματούχων της Fed ότι η αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο είναι πιθανή.
Οι επενδυτές προχώρησαν, συγκεκριμένα, σε ρευστοποιήσεις, μετά τα σχόλια του Dennis Lockhart, προέδρου της Fed της Ατλάντας, ότι η αύξηση των επιτοκίων  από τη Fed τους προσεχείς μήνες παραμένει «πραγματική επιλογή».
Όπως αναφέρουν οι FT, μετά τα σχόλια του Lockhart, τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών υποχώρησαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ενώ οι μετοχές βρέθηκαν στα χαμηλά μήνα.
Ο Neil Shearing, της Capital Economics, σημείωσε σχετικά: «Με τη Fed να αφήνει ανοιχτή την πόρτα σε νέα αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής τον Ιούνιο, οι επενδυτές εστιάζουν εκ νέου στις χρηματοοικονομικές αδυναμίες των αναδυόμενων αγορών.
Αρκετές χώρες αναμένεται να δεχτούν πιέσεις, καθώς τα επιτόκια στις ΗΠΑ αυξάνονται.
Όμως, οι μεγαλύτερες αδυναμίες των αναδυόμενων οικονομιών έχουν τις ρίζες του στην εγχώρια πιστωτική έκρηξη που είναι απίθανο να επηρεαστεί από την πολιτική της Fed».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης