Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος: Τεράστια η πρόοδος της Ελλάδας στο προσφυγικό – Παραμένει ο στόχος για ομαλοποίηση της Σένγκεν

Αβραμόπουλος: Τεράστια η πρόοδος της Ελλάδας στο προσφυγικό – Παραμένει ο στόχος για ομαλοποίηση της Σένγκεν
Η Κομισιόν προτίθεται να προτείνει ορισμένα κράτη μέλη να διατηρήσουν τους ελέγχους σε συγκεκριμένα σημεία των συνόρων τους
Η Ελλάδα έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο τους τελευταίους μήνες και εβδομάδες στο προσφυγικό, τόνισε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι δεν προτείνεται να επιβληθούν εσωτερικοί έλεγχοι στα σύνορα Σένγκεν της Ελλάδας, δηλαδή σε αεροδρόμια και λιμάνια.
Σημείωσε δε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια προβλήματα στα εξωτερικά σύνορα, που καθιστούν αναγκαία την «κατ’ εξαίρεση» διατήρηση των εσωτερικών συνοριακών ελέγχων που έχουν επιβάλει πέντε χώρες για περαιτέρω έξι μήνες.
Όπως ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, «στο διάστημα των τριών μηνών δεν ήταν δυνατό να αντιμετωπιστούν επαρκώς όλες οι ελλείψεις» και πρόσθεσε ότι λόγω του μεγάλου αριθμού των αιτούντων άσυλο που παραμένουν στην Ελλάδα και στη λεγόμενη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων, η Ε.Ε. εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο «δευτερογενών μετακινήσεων».
Ως εκ τούτου, σημείωσε, η Επιτροπή προτίθεται να προτείνει στο Συμβούλιο συγκεκριμένα κράτη-μέλη (Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία, Δανία και Νορβηγία) να διατηρήσουν τους ελέγχους σε συγκεκριμένα σημεία των συνόρων τους.
Τέλος, τόνισε ότι παραμένει ο στόχος ομαλοποίησης της Σένγκεν, χωρίς εσωτερικούς ελέγχους, το ταχύτερο δυνατόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης