Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το μοντέλο δράσης των πειρατών της δυτικής Αφρικής άλλαξε η καθίζηση των τιμών του πετρελαίου

Reuters: Το μοντέλο δράσης των πειρατών της δυτικής Αφρικής άλλαξε η καθίζηση των τιμών του πετρελαίου
Οι απαγωγές επιταχύνουν την παραγωγή κερδών για τους πειρατές, που φέρονται να κερδίζουν μέχρι 400 χιλ. δολάρια από κάθε περιστατικό απαγωγής
Κανέναν δεν άφησε ανεπηρέαστο η καθίζηση των διεθνών τιμών πετρελαίου από τον Ιούνιο 2014, όπως καταδεικνύει το γεγονός ότι η πετρελαϊκή κρίση ανάγκασε τους πειρατές της δυτικής ΑΦρικής να απαγάγουν έναντι λύτρων μέλη του πληρώματος διερχόμενων πετρελαιοφόρων, αντί να στοχεύουν στο άλλοτε πολύτιμο φορτίο τους.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου Reuters, οι πειρατικές ομάδες της δυτικής Αφρικής αναγκάστηκαν να στραφούν στην απαγωγή πληρωμάτων, έχοντας διαπιστώσει ότι είναι πολύ λιγότερο επικερδές και δύσκολο να πουλήσουν το αργό πετρέλαιο των τάνκερ τα οποία βάζουν στόχο.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του αμερικανικού ιδρύματος Oceans Beyond Piracy (OBP), η εστίαση των πειρατών στις απαγωγές ήρθε ως αποτέλεσμα τόσο της καλύτερης αστυνόμευσης των περιοχών που μαστίζονται από πειρατεία, όσο και της καθίζησης των τιμών του πετρελαίου.
Οι απαγωγές επιτρέπουν την επιτάχυνση της παραγωγής κερδών για τους πειρατές, που φέρονται να κερδίζουν μέχρι 400 χιλ. δολάρια από κάθε περιστατικό απαγωγής πληρωμάτων.
Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, αρκετά μέλη πληρωμάτων πεθαίνουν σε καταστάσεις ομηρείας στη δυτική Αφρική, σημαντικά περισσότεροι σε σύγκριση με αντίστοιχα περιστατικά στον δυτικό Ινδικό Ωκεανό λόγω πειρατείας από Σομαλούς πειρατές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης