Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: «Εκτός ελέγχου με πολλούς τρόπους ο συριακός εμφύλιος πόλεμος», σύμφωνα με τον Kerry

AFP: «Εκτός ελέγχου με πολλούς τρόπους ο συριακός εμφύλιος πόλεμος», σύμφωνα με τον Kerry
Kerry και Lavrov πραγματοποίησαν τηλεφωνική επικοινωνία προτρέποντας τις αντιμαχόμενες δυνάμεις να επιτηρήσουν και να διασώσουν τη συριακή εκεχειρία
Ο συριακός εμφύλιος πόλεμος «βρίσκεται με πολλούς τρόπους εκτός ελέγχου», όπως προειδοποίησε την Δευτέρα 2 Μαΐου 2016 ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία, Staffan de Mistura, ο Kerry ανέφερε ότι θα επικοινωνήσει σήμερα αργότερα με τον Ρώσο ομόλογό του, Sergei Lavrov, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της κατάπαυσης πυρός, που παραβιάζεται συστηματικά.
Ο ίδιος εμφανίστηκε μάλλον απαισιόδοξος για την εφαρμογή της κατάπαυσης πυρός, όμως ευχαρίστησε τον de Mistura για τη συμβολή του σε μια πολιτική διαδικασία στο μέσον «μια σύγκρουσης που βρίσκεται με πολλούς τρόπους εκτός ελέγχου και ανησυχεί βαθύτατα τους πάντες στον κόσμο».
Σύμφωνα με τον Kerry, η κατάπαυση πυρός που συμφωνήθηκε μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών με παρέμβαση των ΗΠΑ και της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2016 συνεχίζει να ισχύει σε κάποια μέρη της Συρία.
Όμως, ξεχώρισε την κατάσταση στο πολύπαθο Aleppo, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις του Σύρου προέδρου Bashar al-Assad φέρονται να βομβάρδισαν εν γνώσει τους τρεις κλινικές και ένα μεγάλο νοσοκομείο, σκοτώνοντας γιατρούς και ασθενείς, διακινδυνεύοντας να εκτροχιάσουν την ανακωχή.
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε τις επιθέσεις «πράξεις ασυνείδητες» και ζήτησε τον τερματισμό τους.
Τελικά, Kerry και Lavrov πραγματοποίησαν τηλεφωνική επικοινωνία με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, προτρέποντας τις αντιμαχόμενες δυνάμεις στον συριακό πόλεμο να επιτηρήσουν και να διασώσουν την εκεχειρία.
Οι δύο πλευρές φέρονται να συζήτησαν και την ουκρανική κρίση, καθώς και την ένταση στον θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ του Αζερμπαϊζάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης