Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

ΗΣΑΠ και μετρό δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή του Πάσχα λόγω απεργίας των εργαζομένων τους

ΗΣΑΠ και μετρό δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή του Πάσχα λόγω απεργίας των εργαζομένων τους
Οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ και μετρό θα απεργήσουν την Πρωτομαγιά με αιτήματα, μεταξύ άλλων, την απόσυρση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου
Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το μετρό των Αθηνών δεν θα λειτουργήσουν από την έναρξη μέχρι τη λήξη της βάρδιας την Κυριακή του Πάσχα 1η Μαΐου 2016, λόγω απεργίας των εργαζομένων τους.
Τα εργασιακά σωματεία, σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν πως διαπιστώνουν «με ανησυχία, ότι η κυβέρνηση και η νέα διοίκηση των ΣΤΑΣΥ έχουν 'μπλοκάρει' τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας [ΣΣΕ], ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων και διοικήσεων».
Οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ και μετρό θα απεργήσουν την Πρωτομαγιά με αιτήματα, μεταξύ άλλων, την απόσυρση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας ΣΣΕ και τη διατήρηση έως τότε σε ισχύ της υφιστάμενης ΣΣΕ.
Επιπλέον, οι εργαζόμενοι ζητούν να προχωρήσει τάχιστα η αλλαγή του οργανογράμματος της εταιρείας, ώστε να διαμορφωθεί σε ένα σύγχρονο, αναπτυξιακό εργαλείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης