Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Βούτσης: Έξω από κάθε συζήτηση το πακέτο προληπτικών μέτρων – Αίσια η κατάληξη των διαπραγματεύσεων

Ν. Βούτσης: Έξω από κάθε συζήτηση το πακέτο προληπτικών μέτρων – Αίσια η κατάληξη των διαπραγματεύσεων
Αλίμονο αν πούμε στους επενδυτές ότι προβλέπεται ότι το πράγμα δεν θα πάει καλά και το 2018 υπάρχει άλλο στάτους σε μισθούς, συντάξεις, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής
Έξω από κάθε συζήτηση είναι το πακέτο προληπτικών μέτρων για την κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό είναι έξω από κάθε συζήτηση, δεν θέλει η κυβέρνηση, πριν το μπορεί υπάρχει και το θέλω».
Ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει απολύτως καμία πρόθεση να πει ναι σε αυτή την πρόταση, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση, ούτε θα υπάρξει, που θα κόψει τα πόδια της σε μία φάση με ενθαρρυντικά μηνύματα για την εποχή μετά την αξιολόγηση».
Μάλιστα, όπως ανέφερε, «αλίμονο αν πούμε στους επενδυτές ότι προβλέπεται ότι το πράγμα δεν θα πάει καλά και το 2018 υπάρχει άλλο στάτους σε μισθούς, συντάξεις».
Ερωτηθείς τι θα γίνει αν επιμείνουν οι θεσμοί, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι «τότε το ΔΝΤ θα κρατήσει με πίκρα την επιφύλαξή του», ενώ εκτίμησε ότι από την πλευρά ΔΝΤ και Schaeuble ποτέ δεν έγινε δεκτή ως βάση η συμφωνία του καλοκαιριού.
Ο κ. Βούτσης είπε ότι βρισκόμαστε στη «μέθοδο των διαδοχικών προσεγγίσεων, δεν έχει κλείσει κανένας δρόμος, αναγνωρίζουμε όλοι το έδαφος των πραγματικών διαφωνιών και των συσχετισμών δυνάμεων που διαμορφώνεται. Δεν φαίνεται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να υπαναχωρούν στη συμφωνία του καλοκαιριού, πλην Σόιμπλε».
Ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν αίσιο τέλος και δήλωσε αισιόδοξος ότι «η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μέσα από την αποδοχή της ελληνικής πρότασης».
Τέλος, ανέφερε ότι τα οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας είναι καλά και ότι η κυβέρνηση Τσίπρα τηρεί τη συμφωνία του καλοκαιριού κατά γράμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης