Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οικονομολόγοι υπέρ του Brexit: Αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα έδινε ώθηση 4% στην οικονομία

Οικονομολόγοι υπέρ του Brexit: Αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα έδινε ώθηση 4% στην οικονομία
Η βρετανική οικονομία θα ήταν 4% μεγαλύτερη 10 χρόνια μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση απ' ό,τι αν έμενε στο ευρωπαϊκό μπλοκ λόγω των ωφελειών από τους χαμηλότερους φόρους για εισαγωγές εκτός της Ε.Ε., επισημαίνουν οικονομολόγοι που τάσσονται υπέρ του Brexit.
Εν όψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, μια σειρά από ομάδες από το υπουργείο Οικονομικών της χώρας μέχρι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν πει ότι η Βρετανία θα ήταν σε πολύ χειρότερη θέση αν έχανε την ελεύθερη δασμών πρόσβασή της στην ενιαία αγορά του ευρωπαϊκού μπλοκ.
Ο Patrick Minford, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κάρντιφ, όπως μεταδίδει το Reuters, ανέφερε ότι η Βρετανία θα πρέπει να βασίζεται στα επίπεδα δασμών που έχουν συμφωνηθεί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και ότι το να «ξεφορτωθεί» τους εξωτερικούς δασμούς της Ε.Ε. θα μείωνε τις τιμές καταναλωτή κατά 8% και θα έδινε ώθηση στο ΑΕΠ της Βρετανίας κατά 4% τα επόμενα περίπου 10 χρόνια.
Τα οφέλη από τις διμερείς εμπορικές συμφωνίες ήταν υπερτιμημένα και πολλές από τις ξένες επενδύσεις οδηγήθηκαν στη Βρετανία εξαιτίας της ανταγωνιστικής ισχύος της και όχι λόγω της πρόσβασής της στην Ε.Ε., τόνισε ο Minford σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, που οργανώθηκε από οικονομολόγους που υποστηρίζουν το Brexit.
«Δεν υπάρχει ανάγκη να κυνηγήσουμε εμπορικές συμφωνίες εκατομμυρίων με τον υπόλοιπό κόσμο, είναι άσχετες», υπογράμμισε

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης