Τελευταία Νέα
Διεθνή

Timmermans: Μόνος τρόπος επίλυσης του προσφυγικού, η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας – Απίστευτες οι προσπάθειες της Ελλάδας

Timmermans: Μόνος τρόπος επίλυσης του προσφυγικού, η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας – Απίστευτες οι προσπάθειες της Ελλάδας
Οι επικριτές της δεν έχουν παρουσιάσει εναλλακτική πρόταση, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν
Ως τη μόνη δυνατή λύση για την ανακοπή των προσφυγικών ροών στην ανατολική Μεσόγειο χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Frans Timmermans, τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα, τόνισε τις «απίστευτες» προσπάθειες που καταβάλλει για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Παράλληλα, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση των Βρυξελλών για το επίπεδο συνεργασίας των ελληνικών υπηρεσιών με τις ευρωπαϊκές.
«Η συμφωνία με την Τουρκία κατά τη γνώμη μου είναι ο μόνος τρόπος να λύσουμε το πρόβλημα», σημείωσε ο Timmermans και πρόσθεσε ότι οι επικριτές της «δεν μου έδωσαν ποτέ μια εναλλακτική λύση».
Τέλος, ανέφερε ότι οι προϋποθέσεις για την απελευθέρωση της βίζας τούρκων πολιτών που εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να χαλαρώσουν.
Σημειώνεται ότι η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, προκειμένου να επιστρέψουν στην Τουρκία χιλιάδες μετανάστες από τα ελληνικά νησιά, έχει αποτελέσει αντικείμενο επικρίσεων από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ως ανήθικη και ότι παραβιάζει κανόνες του διεθνούς δικαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης