Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος: Η ιταλική πρόταση για πλωτά hotspots εξετάζεται πολύ σοβαρά από την Κομισιόν

Αβραμόπουλος: Η ιταλική πρόταση για πλωτά hotspots εξετάζεται πολύ σοβαρά από την Κομισιόν

Πρέπει να εξεταστούν όλες πτυχές της συμπεριλαμβανομένης της νομικής πλευράς αλλά δεν αποκλείεται να υιοθετηθεί δήλωσε ο Έλληνας επίτροπος
Η πρόταση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Angelino Alfano για δημιουργία κινητών μονάδων hotspot στη θάλασσα προκειμένου να γίνεται εκεί η ταυτοποίηση των προσφύγων εξετάζεται πολύ σοβαρά από την Κομισιόν και δεν αποκλείεται να υιοθετηθεί δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος βρέθηκε την Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 στην Κατάνη της Σικελίας για να εγκαινιάσει την έδρα της επιχειρησιακής δύναμης της Frontex ενώ συναντήθηκε και με τον Α. Alfano και το διευθυντή της Frontex Fabrice Leggeri.
Όσον αφορά στην πρόταση του A. Alfano συμπλήρωσε ότι «είναι σαφές ότι πριν από οτιδήποτε άλλο, πρέπει να εξετάσουμε όλες τις πτυχές για την εφαρμογή της - συμπεριλαμβανομένης και της νομικής πλευράς» και συνέχισε λέγοντας:
«Σήμερα έχουμε ένα παράδειγμα εφαρμογής ευρωπαϊκών λύσεων σε ευρωπαϊκές προκλήσεις.
Η Ευρώπη βρίσκεται εδώ, για να υποστηρίξει την Ιταλία που επωμίζεται ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.
«Όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, η Ιταλία δεν είναι μόνη της, η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της.
Η επιχειρησιακή δύναμης της Frontex είναι ένα απτό παράδειγμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης σε μια χώρα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κρίσης», σημείωσε.
Σε σχέση, επίσης, με τις εξελίξεις στο προσφυγικό και τον ρόλο της Ιταλίας και της Ελλάδας, ο Δ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε:
«Περισσότεροι μετανάστες έχουν φτάσει πρόσφατα στην Ιταλία και ακόμα περισσότεροι αναμένεται να φτάσουν.
Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και καλύτερα εξοπλισμένοι.
Σε σύγκριση με την κατάσταση ένα χρόνο πριν, τα πράγματα έχουν αλλάξει εντελώς.
Είναι αλήθεια ότι η Ευρώπη βρίσκεται δίπλα στα κράτη μέλη πρώτης γραμμής, όπως την Ελλάδα και την Ιταλία.
Κάναμε σημαντικά βήματα μπροστά, αλλά δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό σημείο.
Όλα τα κράτη μέλη πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις που έχουμε λάβει από κοινού σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης