Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daily Express: Ωρολογιακή βόμβα η Ελλάδα - Τον Μάιο στερεύουν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας

Daily Express: Ωρολογιακή βόμβα η Ελλάδα - Τον Μάιο στερεύουν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας
Η καταχρεωμένη Ελλάδα απειλεί με νέα κρίση την Ευρωζώνη
Ως «ωρολογιακή βόμβα» έτοιμη να σκάσει χαρακτηρίζει την Ελλάδα το βρετανικό ταμπλόιντ «Daily Express», σε σημερινό (27/4) δημοσίευμά του, επισημαίνοντας ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας αναμένεται να… μηδενιστούν τον Μάιο (5/2016).
Για το βρετανικό ταμπλόιντ η καταχρεωμένη Ελλάδα βρίσκεται εξαιρετικά κοντά στο να ξεμείνει από ρευστότητα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει την Ευρωζώνη εκ νέου στην κρίση.
«Η Αθήνα χρειάζεται απεγνωσμένα τα περίπου 4 δισ. στερλίνες (5 δισ. ευρώ) ως βοήθεια από τους δανειστές, ωστόσο αρνείται να κάνει νέες περικοπές στις κρατικές δαπάνες», σημειώνει η «Express», η οποία ασκεί κριτική στην ελληνική κυβέρνηση, καθώς, όπως λέει, αρνείται να υλοποιήσει αντιδημοτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εντούτοις εμπεριέχονται στη συμφωνία του Ιουλίου (7/2015).
Το… «φιάσκο» έχει εντυπωσιακές ομοιότητες με το χάος του 2015, σχολιάζει το ταμπλόιντ, αλλά αυτή τη φορά το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικό αν η επόμενη δόση μετρητών από το πακέτο δεν αποδεσμευθεί.
Χωρίς τα χρήματα, η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην κρίσιμη αποπληρωμή του χρέους προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.
Ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επίσης, ζητά ένα μέρος του τεράστιου χρέους της Ελλάδας να διαγραφεί, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αναφέρει η Express.
Ο ηγέτης αντιμετωπίζει τώρα μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια και στο εσωτερικό της χώρας, με την πρώην σύμμαχό του, Ζωή Κωνσταντοπούλου να δημιουργεί το δικό της κόμμα, ενάντια στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η πρώην πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου είναι τώρα ηγέτης του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», το οποίο αγωνίζεται για την ελληνική άφεση του χρέους, καθώς και για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις.
Την κατάσταση στην Ελλάδα χρησιμοποιούν, σύμφωνα με την Express, οι βρετανοί πολιτικοί που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).
Ειδικότερα, επισημαίνει τον εκπρόσωπο Τύπου του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKΙΠ, ο οποίος ανέφερε: «Αυτή είναι μια επίκαιρη υπενθύμιση ότι η κρίση του ευρώ δεν έχει τελειώσει και ότι αν ψηφίσουμε να παραμείνουμε θα πρέπει τελικά να συρθούμε στην κρίση του ευρώ, όπως συνέβη και με την μεταναστευτική κρίση στην ΕΕ, και η μόνη ασφαλής ψήφος, που θα μας προστατεύσει από αυτό, είναι να ψηφίσουμε να φύγουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης