Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης (Ν.Δ.): Με τις… ηρωικές διαπραγματεύσεις, η Ελλάδα πάει πίσω τους τελευταίους 15 μήνες

Χατζηδάκης (Ν.Δ.): Με τις… ηρωικές διαπραγματεύσεις, η Ελλάδα πάει πίσω τους τελευταίους 15 μήνες
Ακόμη και αν κλείσει η συμφωνία, με αυτή την κυβέρνηση υπάρχει ο φόβος να μη λειτουργήσει εξαιτίας των νέων φόρων
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά σε σχόλιό του ότι καλές οι «λεβεντιές», αλλά με τις «ηρωικές» διαπραγματεύσεις η χώρα πάει πίσω τους τελευταίους 15 μήνες.
Σε ανάρτησή του στο twitter, o κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί σωστά, είναι εκτός οικονομικής και ευρωπαϊκής πραγματικότητας, για να προσθέσει ότι «πρέπει να δούμε τι κοστίζουν οι "λεβέντικες" προσεγγίσεις, το ζήτημα δεν είναι η όποια καταγγελία, αλλά η επόμενη μέρα».
Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι Ιρλανδία, Πορτογαλία και Κύπρος βγήκαν από το μνημόνιο, ενώ εμείς υπογράφουμε μέσα σε 15 μήνες δύο νέα μνημόνια.
Όμως, όπως ανέφερε, ακόμη και στην περίπτωση που κλείσει η συμφωνία, με αυτή την κυβέρνηση υπάρχει ο φόβος να μη λειτουργήσει εξαιτίας των νέων φόρων.
«Όσο η χώρα και η οικονομία φαίνεται ότι παραδέρνουν, κανένας επενδυτής δεν θα έρθει να επενδύσει», τόνισε και πρόσθεσε ότι αυτό που χρειάζεται πρωτίστως η χώρα είναι να εκπλήξει ευχάριστα, να δείξουμε ότι αλλάζουμε και ακολουθούμε το δρόμο της Ευρώπης.
Αναφερόμενος στην στάση της Νέας Δημοκρατίας, επισήμανε ότι «εμείς θα προσπαθήσουμε πριν τις εκλογές να κάνουμε καθαρούς λογαριασμούς με την τρόικα και τους πολίτες για ένα άλλο μείγμα πολιτικής.
»Θέλουμε μια νέα συμφωνία με την τρόικα με λιγότερους φόρους και δαπάνες και πιο τολμηρή σε μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις.
»Η Ν.Δ. τον δρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας δεν θα τον ακολουθήσει και θα προσπαθήσει να κάνει το καθήκον της απέναντι στον τόπο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης