Τελευταία Νέα
Διεθνή

Expansion: Τέλος η… ανακωχή στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, υφίσταται νέο πλήγμα – Επανέρχονται οι φόβοι για την Ελλάδα

Expansion: Τέλος η… ανακωχή στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, υφίσταται νέο πλήγμα – Επανέρχονται οι φόβοι για την Ελλάδα
Απώλειες άνω του 10% καταγράφουν οι τράπεζες
Η αισιοδοξία των τελευταίων εβδομάδων έδωσε σήμερα τη θέση της στην αναζωπύρωση των φόβων για την Ελλάδα, σημειώνει σε σχετικό άρθρο της η ισπανική οικονομική εφημερίδα «Expansion», επισημαίνοντας ότι οι αγορές προέβλεπαν μια επικείμενη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και πιστωτών, μετά μάλιστα και την πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τις διαπραγματεύσεις.
Ωστόσο, αναφέρει, η εικόνα σήμερα είναι περισσότερο ζοφερή, μετά την ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες ότι τελικά δεν θα διεξαχθεί το Eurogroup που αναμενόταν για την Πέμπτη, προκειμένου να ασχοληθεί με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι δανειστές ώστε να απελευθερωθούν κεφάλαια από το πρόγραμμα διάσωσης στην Ελλάδα.
Ο ίδιος ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, αναγνώρισε ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος πριν κλείσει μια συμφωνία, που θα επιτρέψει να δοθεί στην Αθήνα η οικονομική βοήθεια.
Από την αισιοδοξία των τελευταίων εβδομάδων, σημειώνει η «»Expansion», οι επενδυτές έχουν περάσει στην απαισιοδοξία, με το Χρηματιστήριο της Αθήνας να υφίσταται σημαντική πτώση, που έφθασε ακόμη και το 5%, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 570 μονάδες, όταν ξεκίνησε το έτος στις 627 μονάδες, που αποτελούν και υψηλό έτους.
Για μια ακόμη φορά, ο κλάδος που υφίσταται τις μεγαλύτερες απώλειες είναι οι τράπεζες, με τις μετοχές των Εθνικής, Eurobank και Alpha Bank να καταγράφουν απώλειες που φθάνουν ακόμη και το 12%.
Στην αγορά χρέους, τα ασφάλιστρα κινδύνου στην Ελλάδα σημειώνουν άνοδο πολύ πάνω των 800 μονάδων βάσης.
Η απόδοση των 2ετών ομολόγων είναι άνω του 10%, των 5ετών ξεπερνά το 9,7%, ενώ αυτή των 10ετών ομολόγων φθάνει το 9%.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης