Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η αύξηση των μερισμάτων θα υπερκεράσει τον S&P 500 τους επόμενους 8 μήνες

Goldman Sachs: Η αύξηση των μερισμάτων θα υπερκεράσει τον S&P 500 τους επόμενους 8 μήνες
Προτείνει την επιλογή μετοχών που μπορούν να δημιουργήσουν επιστροφή κεφαλαίου
Με τον S&P 500 κοντά στο στόχο των 2.100 μονάδων, η Goldman Sachs εκτιμά ότι η αγορά θα είναι επίπεδη το υπόλοιπο του έτους, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μια επενδυτική στρατηγική που μπορεί να έχει υψηλές επιδόσεις.
«Αναμένουμε ότι ο δείκτης θα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο, εξαιτίας της χλιαρής ανάπτυξης των ΗΠΑ», αναφέρει ο David Kostin της Goldman Sachs.
Μάλιστα, συστήνει στους επενδυτές να προτιμούν εταιρείες που έχουν θετικές προοπτικές ανάπτυξης μερισμάτων, καθώς είναι «ένας τριπλός συνδυασμός της αξίας, απόδοσης και της ανάπτυξης (που) θα παραδώσει σε μια επίπεδη αγορά μετοχών».
Ο Kostin βλέπει ανάμεικτα αποτελέσματα από την οικονομία, τα κέρδη και την αγορά.
Εκτιμά ότι η αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ θα είναι κατά 1,8% το 2016 με πιθανότητα αρνητικών αναθεωρήσεων εταιρικών κερδών κατά τη διάρκεια του έτους λόγω της χαμηλής ανάπτυξης και της ζήτησης των πωλήσεων.
Η αγορά επίσης διαπραγματεύεται σε υψηλές αποτιμήσεις που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για λάθη, αν τα μεγέθη χειροτερεύσουν.
Κατά συνέπεια, η Goldman συνιστά προσανατολισμό σε μετοχές που μπορούν να δημιουργήσουν επιστροφή κεφαλαίου, ακόμη και αν η αγορά δεν προχωρήσει ανοδικά.
Πιστεύει ότι «αύξηση των μερισμάτων» θα νικήσει την αγορά τους επόμενους οκτώ μήνες, δεδομένου ότι έχει μια υψηλότερη μερισματική απόδοση και ένα χαμηλότερο P/E.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης