Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Ο Obama εξόργισε τους υπερασπιστές του Brexit στηρίζοντας την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.

Rabobank: Ο Obama εξόργισε τους υπερασπιστές του Brexit στηρίζοντας την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.
Οι προειδοποιήσεις του αμερικανού προέδρου ότι θα απαιτηθεί μια 10ετία για τη διαπραγμάτευση μιας εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ εξόργισαν όσους τάσσονται υπέρ του Brexit
Την οργή των υπερασπιστών του Brexit προκάλεσε ο αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama, όταν προειδοποίησε ότι θα απαιτηθεί έως και μία δεκαετία για να υπάρξει μια εμπορική συμφωνία Βρετανίας – ΗΠΑ, σημειώνει η τράπεζα Rabobank.
Η Rabobank, η οποία αναφέρεται στην περιοδεία του αμερικανού προέδρου, επισημαίνει ακόμη ότι μετέβη εν συνεχεία στη Γερμανία, απ' όπου απηύθυνε έκκληση στη γερμανίδα καγκελάριο να ολοκληρωθούν φέτος οι συνομιλίες για την διατλαντική συμφωνίας εμπορίου και επιχειρήσεων μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ.
Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με αυτή τη συμφωνία, οι οποίες ξεκίνησαν το 2013, έχουν υπάρξει αργές, αντικατοπτίζοντας τον σκεπτικισμό που επικρατεί σε ορισμένες χώρες – μέλη της Ε.Ε.
Οι εκλογές τόσο σε Γερμανία όσο και Γαλλία το 2017, σημειώνει η Rabobank, θα περιπλέξουν τις προοπτικές των εμπορικών συνομιλιών αν δεν ολοκληρωθούν φέτος.
Ο γάλλος πρόεδρος Francois Hollande έχει καταγράψει τα χαμηλότερα ποσοστό δημοτικότητας για πρόεδρος και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen, να προηγείται άνετα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης