Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Πρέπει να δημιουργηθούν το συντομότερο ασφαλής ζώνες για τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία

Merkel: Πρέπει να δημιουργηθούν το συντομότερο ασφαλής ζώνες για τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία
Η Τουρκία θα λάβει από την ΕΕ καταρχάς τρία δισεκατομμύρια ευρώ ως βοήθεια για την φροντίδα των προσφύγων στο έδαφός της
(Upd2) Την ανάγκη να δημιουργηθούν το συντομότερο, ασφαλής ζώνες στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας όπου θα μπορούν να βρουν καταφύγιο χιλιάδες πρόσφυγες επανέλαβε η A. Merkel από την Τουρκία στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου με τον τούρκο πρωθυπουργό.
«Ζήτησα και πάλι τη δημιουργία ζωνών στις περιοχές όπου τηρείται η εκεχειρία και όπου μπορεί να υπάρξει εγγύηση για υψηλό επίπεδο ασφαλείας» τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος η οποία βρέθηκε σήμερα (23/4) σε καταυλισμό Σύρων προσφύγων στην πόλη Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, στα σύνορα με τη Συρία, στη διάρκεια του σύντομου ταξιδιού τους στην Τουρκία.
Η δήμαρχος της πόλης Fatma Sahin ενθουσιασμένη από την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου της είπε ότι «είναι καλό που προτίμησε να έρθει στον καταυλισμό γιατί για μεγάλο διάστημα η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος συμπεριφέρονταν σαν πίθηκοι που δεν ακούνε τίποτα, δεν βλέπουν τίποτα και δεν λένε τίποτα για το προσφυγικό.
Από τότε που είδαμε τις φωτογραφίες του νεκρού προσφυγόπουλου Aylan στις ακτές του Αιγαίου κάτι άλλαξε».
Η γερμανίδα καγκελάριος συνοδεύεται από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tousk, τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Frans Timmermans και τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ahmet Davutoglu.
Στον καταυλισμό Νιτσίπ στην Γκαζιαντέπ, όπου θεωρείται πρότυπο καταυλισμού, οι χιλιάδες σύροι πρόσφυγες μένουν σε κοντέινερ ενώ λειτουργεί σχολείο για τα παιδιά και η κατάσταση είναι ικανοποιητική.
Όμως οι εννέα στους δέκα Σύρους πρόσφυγες δεν έχουν την τυχη να διαμένουν σε οργανωμένους καταυλισμούς στην Τουρκία.
Ζουν σε σκηνές και αναγκάζονται να βρουν μόνοι τους τροφή και ρούχα ενώ δεν υπάρχει σχολείο για τα παιδιά.
Αυτούς τους πρόχειρους καταυλισμούς προσπαθεί να αλλάξει η ΕΕ.
Τα μέτρα ασφαλείας στην Γκαζιαντέπ είναι δρακόντεια εξαιτίας των υψηλών προσκεκλημένων.
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός περίμενε με λουλούδια την Γερμανίδα Καγκελάριο στο αεροδρόμιο ενώ το κονβόι των δυο ηγετών συνόδευαν τρία στρατιωτικά ελικόπτερα.

German Chancellor Angela Merkel and top EU leaders are visiting Turkey

Η Καγκελάριος Merkel ήθελε να επισκεφθεί τον προσφυγικό καταυλισμό για να σχηματίσει η ίδια μια εικόνα για την κατάσταση των προσφύγων και πως μπορεί να βελτιωθεί η κατάστασή τους.
Η Τουρκία θα λάβει από την ΕΕ καταρχάς τρία δισεκατομμύρια ευρώ ως βοήθεια για την φροντίδα των προσφύγων στο έδαφός της.
(Πρώτη Ενημέρωση Σάββατο 23 Απριλίου 2016 21:01)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης