Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Agricole: Bearish στο ευρώ έναντι του δολαρίου - Bullish έναντι του ελβετικού φράγκου

Credit Agricole: Bearish στο ευρώ έναντι του δολαρίου - Bullish έναντι του ελβετικού φράγκου
Το ευρώ και η πορεία του έναντι των άλλων νομισμάτων δεν αποτελεί στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)
«Bearish» για το ευρώ έναντι του δολαρίου και «bullish» έναντι του ελβετικού φράγκου δηλώνει η γαλλική τράπεζα Credit Agricole.
Ειδικότερα, το γαλλικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επισημαίνει ότι το ευρώ και η πορεία του έναντι των άλλων νομισμάτων δεν αποτελεί στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κάτι που δήλωσε ο ίδιος ο επικεφαλής της τράπεζας, Mario Draghi.
Παρότι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης, μια περαιτέρω ενίσχυση αυτών των προσδοκιών θα ήταν αναγκαία, ώστε το ευρώ να καταγράψει βιώσιμη ανοδική κίνηση.
Ως εκ τούτου, η Credit Agricole δηλώνει «bearish» στο ευρώ έναντι των άλλων νομισμάτων και ιδίως έναντι του δολαρίου.
Η στάση αυτή, σύμφωνα με τη γαλλική τράπεζα, απηχεί και την άποψη ότι οι συνθήκες ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας βελτιώνονται, κάτι που ενδεχομένως να οδηγήσει και σε μεγαλύτερη απόκλιση των επιτοκιακών πολιτικών ΕΚΤ - Ομοσπονδιακής Τράπεζας ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed).
Αντιθέτως, εκτιμά ότι το ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου θα ενισχυθεί, καθώς παραμένει η αυξημένη ζήτηση.
Ενώ η Ελβετική Εθνική Τράπεζα (Swiss National Bank - SNB) να παραμένει σε ετοιμότητα για να παρέμβει, εφόσον χρειαστεί, εντούτοις η Ελβετία αντιμετωπίζει έναν σημαντικά υψηλό κίνδυνο αποπληθωρισμού, λόγω του έντονα υπερτιμημένου νομίσματός της.
Αυτό με τη σειρά του υποδηλώνει ότι η SNB είναι σε θέση να κρατήσει τα επιτόκια χαμηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ θα πρέπει ταυτόχρονα να διασφαλίσει ότι το φράγκο κρατά ένα σχετικά χαμηλό προφίλ ως νόμισμα - επενδυτικό καταφύγιο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης