Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας σε Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί ενέργειες που αμφισβητούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Τσίπρας σε Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί ενέργειες που αμφισβητούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα
Η προσφυγική-μεταναστευτική κρίση και οι προκλήσεις που τη συνοδεύουν, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ
Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί ενέργειες οι οποίες αμφισβητούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις «μονομερείς αξιώσεις και θέσεις της Τουρκίας».
Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου  με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, J. Stoltenberg, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η  Ελλάδα έχει κεντρικό ρόλο στην αντιμετώπιση του προσφυγικού. 
Στο Αιγαίο κρίνεται η ικανότητα της Ε.Ε. να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση, σημείωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υποστήριξε ότι μέρα με τη μέρα γίνεται μέρος της λύσης, από μέρος του προβλήματος, παρότι επωμίστηκε ένα μεγάλο βάρος.
Η προσφυγική-μεταναστευτική κρίση και οι προκλήσεις που τη συνοδεύουν, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ.
Η δραστηριοποίηση του NATO στον εντοπισμό των διακινητών και η υποβοήθηση των Τουρκικών Αρχών με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο είναι σημαντική, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Η ευρωπαϊκή ασφάλεια δεν μπορεί να εμπεδωθεί χωρίς τη συνεργασία με τη Ρωσία, σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Είχαμε ουσιαστικές συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, τόνισε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Ελλάδα για τη συνεισφορά της στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Ο κ. Stoltenberg υποστήριξε ότι υπήρξε σημαντική μείωση στον αριθμό των προσφύγων/μετανατών που έρχονται στην Ελλάδα από την Τουρκία.
«Συνεργαζόμαστε στενά με την ΕΕ στο Αιγαίο
Το ΝΑΤΟ βοηθά στην αντιμετώπιση των αιτιών της προσφυγικής/μεταναστευστικής κρίσης», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης