Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Guardian: Το Grexit ψιθυρίζεται ξανά - Κρίσιμη η συμφωνία πριν το δημοψήφισμα στη Βρετανία

tags :
Guardian: Το Grexit ψιθυρίζεται ξανά - Κρίσιμη η συμφωνία πριν το δημοψήφισμα στη Βρετανία
Το Grexit αρχίζει να ψιθυρίζεται ξανά, σημειώνει ο Guardian, με φόντο τις δύσκολες διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών και τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup
Η κρίση επιστρέφει στην Ελλάδα, καθώς η ανεργία πλησιάζει το 30% και ελλοχεύουν οι λήξεις πληρωμής ομολόγων, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Το Grexit αρχίζει να ψιθυρίζεται ξανά, σημειώνει ο Guardian, με φόντο τις δύσκολες διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών και τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι διαπραγματεύσεις γίνονται όλο και πιο νευρικές.
Λιγότερο από ένα χρόνο μετά τη συμφωνία Ελλάδας - δανειστών για το τρίτο πακέτο διάσωσης, ύψους 86 δισ. ευρώ, η αίσθηση της κρίσης επιστρέφει.
Με τους πολιτικούς να εμμένουν στην οργισμένη ρητορική που έθεσαν την Αθήνα σε τροχιά σύγκρουσης το περασμένο καλοκαίρι, οι επενδυτές άρχισαν να ανησυχούν ξανά.



Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αυξάνονται, οι διαδηλωτές βγαίνουν και πάλι στους δρόμους, το Grexit επανήλθε στα χείλη, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει 5 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.
Οι αναλυτές σημειώνουν ότι είναι ζωτικής σημασίας να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση τον Μάιο, προτού η Ευρώπη ξεκινήσει να ετοιμάζεται για το δημοψήφισμα στη Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης