Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΟΙΚ Ρωσίας: Στα 40 δολ. η τιμή του πετρελαίου στους προϋπολογισμούς της χώρας έως το 2019

ΥΠΟΙΚ Ρωσίας: Στα 40 δολ. η τιμή του πετρελαίου στους προϋπολογισμούς της χώρας έως το 2019
Ο ρώσος υπουργός παραμένει σχετικά αισιόδοξος, εκτιμώντας ότι η ύφεση της ρωσικής οικονομίας το 2016 θα περιοριστεί στο -0,2%
Στην τιμή των 40 δολαρίων ανά βαρέλι θα υπολογίζεται η αξία του πετρελαίου στους προϋπολογισμούς της Ρωσίας έως και το 2019, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Alexei Ulyukayev.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «όσο χαμηλότερη είναι η τιμή του πετρελαίου στον προϋπολογισμό, τόσο το καλύτερο για το υπουργείο Οικονομικών», επισημαίνοντας ότι είναι καλύτερος να είναι κανείς επιφυλακτικός.
Το πρακτορείο Reuters, το οποίο και μεταδίδει τα σχόλια, υπενθυμίζει ότι ο Ulyukayev έχει το δύσκολο έργο να διαχειριστεί τα ελλείμματα της Ρωσίας, που έχουν αυξηθεί ως αποτέλεσμα της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και των δυτικών κυρώσεων που ώθησαν στην ύφεση τη ρωσική οικονομία.
Ο υπουργός, εντούτοις, παραμένει σχετικά αισιόδοξος, εκτιμώντας ότι η ύφεση της ρωσικής οικονομίας το 2016 θα περιοριστεί στο -0,2%, πρόβλεψη σαφώς καλύτερη από την αντίστοιχη της Παγκόσμιας Τράπεζας για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1,9%.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, η συρρίκνωση του ΑΕΠ αναμένεται από τους αναλυτές στο -1,3%.
Ο Ulyukayev προβλέπει, επίσης, ότι η οικονομία θα επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το διάστημα 2017-2019, με άνοδο 0,8% το 2017 και άνοδο 2,2% το 2019.
«Ξεκινώντας από το 2017, αναμένουμε ανάκαμψη στους κύριους μοχλούς οικονομικής ανάπτυξης, όπως η καταναλωτική ζήτηση», είπε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης