Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oppenheimer: Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου ανοίγει το δρόμο και για τις μετοχές

Oppenheimer: Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου ανοίγει το δρόμο και για τις μετοχές
Το εύρος των 11 δολαρίων για την κίνηση των τιμών του πετρελαίου, μεταξύ 37 και 48 δολ./βαρέλι, σηματοδοτεί την επανέναρξη του κύκλου ανοδικής αγοράς για τον S&P 500
Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου που καταγράφεται αυτή την εβδομάδα ανοίγει το δρόμο και για να συνεχίσουν την αναρρίχησή τους οι μετοχές, σύμφωνα με έναν τεχνικό που είναι φανατικός της bull market.
«Έχουμε διαπιστώσει ότι οι μετοχές βρίσκονται σε καλή θέση όταν το πετρέλαιο βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και σταθεροποιείται», σημείωσε ο αναλυτής Ari Wald της επενδυτικής εταιρείας Oppenheimer την Τετάρτη 20 Απριλίου στο CNBC.
«Πιστεύω ότι το εύρος διαπραγμάτευσης που αναμένουμε για το πετρέλαιο θα είναι πολύ bullish για τις μετοχές στο σύνολό τους».
Μετά την πτώση άνω του 70% από τα υψηλά του 2013, το αργό πετρέλαιο πλέον πιάσει πάτο, σύμφωνα με τον Wald.
Το επόμενο επίπεδο στήριξης που βλέπει ο ίδιος για το αργό είναι τα 37 δολ./βαρέλι, με την αντίσταση να εντοπίζεται στα 48 δολ./βαρέλι.
Αυτό το εύρος των 11 δολαρίων, πιστεύει ο Wald, «σηματοδοτεί την επανέναρξη του κύκλου ανοδικής αγοράς για τον S&P 500».
Οι ήπιες bear markets στα εμπορεύματα έχει αποδειχθεί ότι είναι bullish για τις μετοχές, σημειώνει ο αναλυτής, χρησιμοποιώντας το παρακάτω διάγραμμα για να εξηγήσει την άποψή του.



Το κλειδί, λέει, είναι η σταθεροποίηση.
Ενώ οι επενδυτές αντιδρούν αρνητικά στη ραγδαία ή κατακόρυφη πτώση των τιμών των εμπορευμάτων, οι κινήσεις εντός ενός συγκεκριμένου φάσματος τείνουν να οδηγούν σε άνοδο των τιμών των μετοχών.
Εν τω μεταξύ, ορισμένοι διαπραγματευτές είναι πεπεισμένοι ότι η Fed, και όχι το αργό πετρέλαιο, είναι εκείνη που θα υπαγορεύσει την κατεύθυνση της αγοράς.
«Η Federal Reserve θα αντιστρέψει τελικά την πορεία της και θα αυξήσει τα επιτόκιά της μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια των επόμενων 12-18 μηνών», σημειώνει Chad Morganlander της Stifel Nicolaus.
«Αν το κάνουν αυτό, το δολάριο θα συνεχίσει να ενισχύεται και οι τιμές των εμπορευμάτων θα αντιστρέψουν και πάλη την πορεία τους και θα τσακιστούν».
Από την αρχή του έτους, ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου έχει χάσει 5% και οι τιμές των εμπορευμάτων έχουν επωφεληθεί από την πτώση.
Δεδομένου ότι η υποχώρηση του δολαρίου είναι σίγουρο ότι θα αντιστραφεί κατά την άποψή του, ο Morganlander δηλώνει ότι θα απέφευγε οποιοδήποτε στοίχημα περί σταθερότητας στα εμπορεύματα ακόμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης