Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η γερμανική Commerzbank για τα αποτελέσματα του 2016

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η γερμανική Commerzbank για τα αποτελέσματα του 2016
Προειδοποιεί τους επενδυτές για δυσκολία επίτευξης των στόχων κερδοφορίας το 2016 η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας
Τον κώδωνα του κινδύνου για τα αποτελέσματα του 2016 κρούει η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, Commerzbank.
Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας προειδοποίησε τους επενδυτές για τις δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσει η τράπεζα στις προσπάθειές της να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για το 2016, λόγω της έντονης αναταραχής στις αγορές που έχει χτυπήσει τον τραπεζικό κλάδο.
Πιο συγκεκριμένα, ο Martin Blessing προειδοποίησε τους αναλυτές ότι τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου {του 2016}, το οποίο συνήθως είναι ισχυρό τρίμηνο για τις τράπεζες, θα είναι «ενδεχομένως αρκετά ασθενέστερα», ως αποτέλεσμα της αναταραχής στις αγορές και την πίεση από τα χαμηλά επιτόκια.
Αυτό σημαίνει ότι το ποσό των 1,06 δισ. ευρώ, στο οποίο ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Commerzbank το 2015, θα είναι ένας «αρκετά πιο φιλόδοξος στόχος φέτος», είπε ο Blessing, ο οποίος αναμένεται να αντικατασταθεί από τον Martin Zielke στα τέλη του τρέχοντος Απριλίου.
Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι και ο CEO της Commerzbank άσκησε δριμεία κριτική στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), όπως και πολλοί άλλοι γερμανοί αξιωματούχοι το τελευταίο διάστημα.
«Ως τώρα η κεντρική τράπεζα δεν έχει πετύχει τον στόχο της που είναι να πείσει τις τράπεζες να χορηγούν περισσότερα δάνεια, ενισχύοντας την οικονομία, και προσωπικά θεωρώ ότι ούτε τα πρόσφατα μέτρα υα είναι ικανά να τον πετύχουν», είπε.
Πάντως και ο ίδιος εκτίμησε ότι πρέπει να γίνουν δομικές μεταρρυθμίσεις στη ζώνη του ευρώ, επισημαίνοντας ότι «όποιο και αν είναι το όφελος από την ΕΚΤ, δε θα είναι μακροπρόθεσμο αν δεν υπάρξουν δομικές μεταρρυθμίσεις».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης