Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΓΓΔΕ: Κατά 3,4% αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα από Δ.Ο.Υ. και ελεγκτικά κέντρα το 2015

ΓΓΔΕ: Κατά 3,4% αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα από Δ.Ο.Υ. και ελεγκτικά κέντρα το 2015
Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών «στην παραπληροφόρηση και την καταστροφολογία»
Αύξηση των φορολογικών εσόδων από Δ.Ο.Υ. και ελεγκτικά κέντρα κατά 3,4% το 2015, σε σύγκριση με το 2014, διαπιστώνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), σε απολογιστική έκθεση για το 2015.
Στοιχεία από την απολογιστική αυτή έκθεση ανέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ.. Τρύφωνας Αλεξιάδης, στο πλαίσιο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στη Βουλή.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην αύξηση των φορολογικών εσόδων, αλλά και στην αύξηση των εισπράξεων από διενέργεια ελέγχων, από τα μεγάλα ελεγκτικά κέντρα, που αναφέρεται στις σελίδες 31-39 της έκθεσης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Αλεξιάδης ανέλυσε τους ακόλουθους πίνακες:





Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, ευχαρίστησε τη Νέα Δημοκρατία για την επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε, σχετικά με τους φορολογικούς ελέγχους, γιατί, όπως είπε, θα δοθεί η δυνατότητα για πλήρη ενημέρωση της Βουλής στο σημαντικό αυτό θέμα και ειδικά σε συγκεκριμένους ελέγχους (π.χ. Λίστα Λαγκάρντ).
Κατέθεσε τέλος τα στοιχεία (http://www.minfin.gr/?q=el/news/news/δελτιο-τυπου-για-την-πορεια-των-ληξιπροθεσμων-οφειλων-προσ-το-δημοσιο-για-τα-ετη) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που αποδεικνύουν την θετική πορεία των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο το 2016, παρά τα προβλήματα πολιτών και επιχειρήσεων, σε σχέση με το 2014.
Τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι η τεκμηριωμένη απάντηση στην παραπληροφόρηση και την καταστροφολογία, αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Οικονομικών, στην ανακοίνωσή του.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης