Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το ελληνοαμερικανικό fund ζητάει πλειοδοτικό διαγωνισμό για την Proton bank – Τι συμβαίνει στο παρασκήνιο, τι θα αποφασίσει η Attica bank και γιατί εμπλέκεται και το ΤΕΕ;

   Το ελληνοαμερικανικό fund ζητάει πλειοδοτικό διαγωνισμό για την Proton bank – Τι συμβαίνει στο παρασκήνιο, τι θα αποφασίσει η Attica bank και γιατί εμπλέκεται και το ΤΕΕ;
Την διενέργεια διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την Proton bank ζητάει το ελληνοαμερικανικό fund στο οποίο συμμετέχει και ο Δημήτρης Μηλιάκος πρώην διοικητής της ΑΤΕ bank.
Παράλληλα καταθέτουν μια νέα πρόταση στο τραπέζι το fund να αγοράσει την Proton bank και εν συνεχεία με νέα κεφάλαια να αγοράσει  το 22,5% του ΤΤ στην Αttica bank και το 19% του ταμείου παρακαταθηκών και Δανείων επίσης στην Attica bank.

Όμως για να γίνει αυτό ζητούν να πραγματοποιήσουν οικονομικό έλεγχο στην Attica bank σε συνεργασία με την ΤτΕ.
Οι εξελίξεις είναι πολυποίκιλες, όμως μετά την  συνάντηση που είχε το ελληνοαμερικανικό fund  με την ΤτΕ προέκυψε ένα θέμα μείζονος σημασίας.
Η ΤτΕ θεωρεί ότι η Proton bank χρειάζεται 400 εκατ νέα κεφάλαια.
Το ελληνοαμερικανικό fund υποστηρίζει ότι αν χρειάζονται 400 εκατ στην Proton bank πως το Κατάρ με 500 εκατ θα πάρει το 17% της AlphaEurobank με 148 δις ενεργητικό;
Επίσης το ελληνοαμερικανικό fund θέτει θέμα κεφαλαιακής επάρκειας της Attica bank;
Η Attica bank είναι επαρκής κεφαλαιακά αλλά με το νέο haircut και με την Blackrock πόσα θα είναι τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν.
Μήπως συγχωνευόμενες δύο τράπεζες θα βρεθούν σε αδιέξοδο;
Το ελληνοαμερικανικό fund θεωρεί ότι πρέπει να γίνει πλειοδοτικός διαγωνισμός και για ένα άλλο λόγο οι μέτοχοι της Proton bank να επιλέξουν ποια πρόταση είναι καλύτερη.
Το fund υποστηρίζει ότι «εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα επενδύσουμε 150 εκατ σε κεφάλαια και είμαστε διατεθειμένοι να μεταφέρουμε άλλα 100 εκατ σε καταθέσεις στην Proton bank. Σε μια καταρρέουσα οικονομία υπάρχει άλλος με τόσο καθαρή πρόταση και χωρίς σκιές ή οτιδήποτε άλλο που να υποκρύπτει κινδύνους;»
Η Attica bank αποφασίζει σήμερα ή αύριο για το αν θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Proton bank.
Όμως η Attica bank θα πρέπει να αξιολογήσει το εξής τα κεφάλαια που διαθέτει τα οποία είναι επαρκή στην τρέχουσα συγκυρία θα είναι επαρκή και με τις νέες υποχρεώσεις που θα αναλάβει;
Το ΤΕΕ συμφωνεί με την εμπλοκή της Attica bank στην Proton bank;
Τα ερωτήματα είναι πολλά και οι αποφάσεις που θα παρθούν μπορεί να επηρεάσουν και την τύχη της Attica bank η οποία θα εμφανιστεί ως διασώστης του συστήματος  και μπορεί να καταλήξει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης