Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Investec: Ζοφερές οι προοπτικές της Βρετανίας σε περίπτωση αποχώρησής της από την Ε.Ε.

Investec: Ζοφερές οι προοπτικές της Βρετανίας σε περίπτωση αποχώρησής της από την Ε.Ε.
Απώλειες 36 δισ. στερλινών σε καθαρά φορολογικά έσοδα για την κυβέρνηση σε περίπτωση Brexit
Στην ανάλυση 200 σελίδων του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών και τις προειδοποιήσεις του υπουργού George Osborne σχετικά με ένα Brexit αναφέρεται η Investec, επισημαίνοντας ότι παρουσίασε μια ζοφερή προοπτική για το Ηνωμένο Βασίλειο σε περίπτωση που αποχωρήσει από την Ε.Ε.
Χαρακτηριστικά η Investec αναφέρει ότι με την 200σέλιδη ανάλυσή του, το βρετανικό υπουργείο προειδοποίησε την κυβέρνηση της χώρας ότι θα υποστεί απώλειες 36 δισ. στερλινών σε καθαρά φορολογικά έσοδα, που ισοδυναμούν με το 8% του βασικού επιτοκίου του φόρου εισοδήματος ή 7 του ΦΠΑ, αν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ε.Ε. και διαπραγματευτεί μια διμερή εμπορική συμφωνία με το ευρωπαϊκό μπλοκ.
«Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ένα μοντέλο τύπου Καναδά (αν η Βρετανία διαπραγματευθεί μια νέα εμπορική συμφωνία με την Ε.Ε. αυτό δεν απαιτεί ελευθερία κίνησης) θα άφηνε το ΑΕΠ της Βρετανίας κατά 6,2% μικρότερο μέχρι το 2030, σε σχέση με ένα σενάριο όπου το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει στην Ε.Ε.», υπογραμμίζει η Investec.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι η στερλίνα σημείωσε ράλι χθες, καθώς τα σενάρια του υπουργείου Οικονομικών ίσως να ειδώθηκαν από τους επενδυτές ως πειστικό επιχείρημα για να παραμείνει στο ευρωπαϊκό μπλοκ το Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης