Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιο κοντά οι εκλογές στην Ισπανία - Απέρριψε με 88,2% τη συμφωνία Σοσιαλιστών – Ciudadanos η βάση των Podemos

Πιο κοντά οι εκλογές στην Ισπανία - Απέρριψε με 88,2% τη συμφωνία Σοσιαλιστών – Ciudadanos η βάση των Podemos
Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε η πρόταση του Iglesias για υποστήριξη μιας κυβέρνησης συνασπισμού της Αριστεράς, εξαιρώντας τους Ciudadanos
Πιο κοντά είναι οι νέες εκλογές στην Ισπανία, καθώς η βάση του κόμματος των Podemos απέρριψε τη συμφωνία Σοσιαλιστών (PSOE) – Ciudadanos, που θα μπορούσε να οδηγήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης στη χώρα.
Το «όχι» στη σχετική συμφωνία στο δημοψήφισμα μεταξύ των 394.000 υποστηρικτών των Podemos έφθασε στο 88,23% των ψήφων, ενώ αντίστοιχα ευρεία ήταν η πλειοψηφία που στήριξε τη θέση του Pablo Iglesias ότι θα υποστηρίξουν μια κυβέρνηση υπό τους Σοσιαλιστές, αν σχηματίσουν έναν συνασπισμό της Αριστεράς, εξαιρώντας τους Ciudadanos.
Έτσι, σε περίπτωση που δεν προκύψει κάτι τέτοιο, οι Podemos θα μπλοκάρουν μέχρι τέλους οποιαδήποτε πρωτοβουλία του επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Pedro Sanchez, για τον σχηματισμό κυβέρνηση, οδηγώντας την Ισπανία εκ νέου στις κάλπες.
Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής των Podemos είχε αναφέρει ότι θα στραφεί στη βάση του κόμματός του, θέτοντας τους δύο ερωτήματα.
Το πρώτο, αν θέλουν μια κυβέρνηση βασισμένη στη συμφωνία Σοσιαλιστών – Πολιτών, και το δεύτερο, αν συμφωνούν με την πρόταση μιας κυβέρνησης της αλλαγής που υπερασπίζονται Podemos, En Comu Podem και En Marea.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης