Τελευταία Νέα
Διεθνή

Katainen (ΕΕ): Ανοίγει ο δρόμος για χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της EΤΕπ

Katainen (ΕΕ): Ανοίγει ο δρόμος για χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της EΤΕπ
Tο ΕΕΤ άνοιξε νέο γραφείο στην Ελλάδα, το οποίο παρέχει χρηματοοικονομική και τεχνική υποστήριξη σε επιχειρήσεις και Αρχές του Δημοσίου
Καλά νέα για την χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων από κοινοτικά κονδύλια μέσω της Ευρωπαϊκής τράπεζας Επενδύσεων «φέρνει» ο ευρωπαίος επίτροπος Jyrki Katainen.
Σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής» υποστήριξε ότι «τα καλά νέα αφορούν το πρώτο έργο του επενδυτικού προγράμματος για την Ελλάδα και συγκεκριμένα μια βιομηχανία που επιθυμεί να δημιουργήσει νέες γραμμές παραγωγής και δίνει έμφαση στην ανάπτυξη.
«Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα και σχετικά με τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) μέσω του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου (ΕΕΤ) το οποίο είναι θυγατρικό της ΕΤΕπ και συνεργάζεται με εγχώριους ενδιάμεσους φορείς, οι οποίοι κατόπιν κάνουν χρήση της εγγύησης προϋπολογισμού της Ε.Ε., δηλαδή του EFSI, του Ευρωπαϊκού Ταμείου για Στρατηγικές Επενδύσεις.
Στη συνέχεια αυτοί οι φορείς μπορούν να προωθήσουν τα δάνεια ή τα κεφάλαια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στις νέες εταιρίες".
Όπως έκανε γνωστό, το ΕΕΤ άνοιξε νέο γραφείο στην Ελλάδα, "το οποίο παρέχει χρηματοοικονομική και τεχνική υποστήριξη σε επιχειρήσεις και Αρχές του Δημοσίου".
Επίσης πρόσθεσε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει ξεκινήσει να λειτουργεί το κέντρο παροχής συμβουλών (το Advisory Hub), το οποίο παρέχει διοικητική και τεχνική υποστήριξη σε φορείς που προωθούν έργα σε όλη την Ευρώπη.
"Θα συμβούλευα τις ελληνικές επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν όσο μπορούν τις δυνατότητες που παρέχει αυτή η υπηρεσία", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο Katainen, δεν παραλείπει να προτρέψει τις ελληνικές τράπεζες "να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις εγγυήσεις και τις δυνατότητες χρηματοδότησης της Ε.Ε. για να αυξήσουν την χρηματοδότηση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης