Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jambon (ΥΠΕΣ Βελγίου): Πολλοί μουσουλμάνοι του Βελγίου χάρηκαν με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Jambon (ΥΠΕΣ Βελγίου): Πολλοί μουσουλμάνοι του Βελγίου χάρηκαν με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες
Ο Jambon είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο Βέλγιο όταν υποσχέθηκε ότι «θα καθαρίσει το Μόλενμπεκ» τη φτωχική συνοικία των Βρυξελλών
Την αποκάλυψη ότι ένα σημαντικό μέρος του μουσουλμανικού πληθυσμού του Βελγίου χάρηκε με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες δήλωσε ο Υπ. Εσωτερικών της χώρας Jan Jambon.
Μιλώντας στην εφημερίδα De Standaard, ο βέλγος υπουργός επέρριψε ευθύνες στις πολιτικές που εφαρμόζονταν οι οποίες δεν μπόρεσαν να ενσωματώσουν τους μετανάστες στη βελγική κοινωνία.
«Ένα σημαντικό μέρος της μουσουλμανικής κοινότητας χόρευε όταν έγιναν οι επιθέσεις», είπε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός κατηγόρησε επίσης τους μουσουλμάνους κατοίκους της συνοικίας Μόλενμπεκ ότι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης που έγινε τον περασμένο μήνα για τη σύλληψη ενός υπόπτου για τις επιθέσεις του Παρισιού.
«Εκτόξευαν πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς και τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της σύλληψης του Shala Abdeslamm .
Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα.
Τους τρομοκράτες μπορούμε να τους μαζέψουμε, να τους απομακρύνουμε από την κοινωνία.
Όμως αυτή δεν είναι παρά μόνο η πληγή.
Από κάτω κρύβεται ο καρκίνος που είναι πολύ πιο δύσκολο να τον αντιμετωπίσουμε.
Μπορούμε να το κάνουμε, αλλά όχι σε μια νύχτα», πρόσθεσε.
Ο κίνδυνος που συνδέεται με τη ριζοσπαστικοποίηση των νέων που προέρχονται από οικογένειες οι οποίες διαμένουν στο Βέλγιο επί τρεις και τέσσερις γενιές είναι «πολύ βαθιά ριζωμένος» επειδή το Βέλγιο «επί πολλά χρόνια αγνοούσε τα προειδοποιητικά σημάδια», συνέχισε.
Μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, ο Jambon είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο Βέλγιο όταν υποσχέθηκε ότι «θα καθαρίσει το Μόλενμπεκ», τη φτωχική συνοικία των Βρυξελλών με την οποία συνδέονταν πολλοί από τους δράστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης